Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Woodstock-titkok


Itt a fesztiválszezon, ideje szemügyre venni, honnan indult ez az egész. A válasz: Woodstock. De vajon mindent tudsz a fesztiválok ősanyjáról? Íme, pár érdekesség a 69-es békebuliról.

1. A helyszín eredetileg Wallkill lett volna, de a város végül visszavonta az engedélyt.

2. A 600 holdas lucernaföldet a szervezők 75 000 dollárért vették bérbe a három napra, ami akkor elég jó pénznek számított, igaz, a lucerna mind odaveszett.

3. A fesztivál egyik napján soha nem látott, háromórás égszakadás zúdult a bulizókra, akik az eső ellenére közösen énekelték Joan Baez híres dalát, a We Shall Overcome-ot.

4. Az eső áramütéssel fenyegette az előadókat, de Alvin Lee, a Ten Years After tagja csak ennyit mondott a figyelmeztetésre: "Ugyan már! Ha megráz az áram Woodstock-ban, annál több lemezt adunk el!"

5. Jimi Hendrix woodstocki koncertjét az utókor minden idők egyik legjelentősebb előadásaként tartja számon, annak ellenére, hogy a helyszínen sokan nem várták meg a fellépést, ami hétfő reggel 9-re esett.

6. A fesztiválon Rod Stewart zenekara, a The Jeff Beck Group is fellépett volna, ám a koncert előtti este a banda feloszlott.

7. A szervezők eredetileg 50 ezer látogatóra számítottak. A fesztivál közönségszáma végül ennek a tízszerese volt. További egy millióan az utakon ragadtak.

8. Bár a szervezők szerették volna, ha a vendégek minden nap újra és újra jegyeket váltanak, erre nem került sor: a fesztiválozók ugyanis lerombolták a kerítéseket, és kijelentették, hogy Woodstock ingyenes.

9. A háromnapos rendezvényt Tim Hardin koncertje nyitotta volna meg, ám a művész épp belőve fetrengett valahol, így Richie Havens kezdett. Ám a következő banda sem tudott a színpadra lépni, így Havens improvizációba kezdett. Dala, a Freedom         világsiker lett.

10. A szervezők végül 1,3 millió dollárt buktak a fesztiválon. Több mint egy évtizedig tartott, míg minden adósságukat kifizették.

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->