Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

10 okos tipp a tökéletes szálláshoz


Már az idei utazásokon, esetleg nyaraláson töröd a fejed? Minden évben fejfájást okoz a szálláskeresés kérdése? Olvasd el a cikket, mert 10 praktikus tippel segítünk, hogy minél több szempontnak eleget téve, minél barátibb áron találj szállást. Ha ezeket követed, a szálláskeresés gyerekjáték lesz!

1.) Válaszd meg jól, melyik online szálláskeresővel vágsz neki a kalandnak! Ha nem bírod a lakótársakat, véletlenül se hostelworld.com-on kezdj, ahol kedvező árú, de sokágyas hálótermekben kínálnak szállász! A Couchsurfing rendszere jó lehet neked, hiszen kis szerencsével akár saját szobát is találhatsz. Az íratlan szabályokat persze be kell tartani, úgyhogy ezt a cikket is nézd meg!

2.) Ha a Hospitality.org-on vagy a Couchsurfing.com-on találsz magadnak szállást, akkor ne feledkezz meg a kölcsönösségről, és vigyél ajándékot a szállásadónak! Használd ki, ha közös programot szervez neked, így ismerheted meg igazán a célterepet!

3.) Ne ragaszkodj megátalkodottan az indulás és érkezés napjához! Lődd körbe a napokat, lehet olcsóbb lesz a szállásod, ha 1-2 napot csúsztatsz az utazáson.

4.) Használd ki a szezonalitást! Nézd meg, hogy az adott szálláshelyen mi számít csúcsszezonnak! Ha ezt elkerülöd, akár 15-30%-kal is olcsóbb lehet egy-egy éjszaka.

5.) Húzd ki sokáig! Minél több napot tudsz egy helyen maradni, annál olcsóbb lesz egy-egy éjszaka! Jó dolog a körtúra, de csillagtúrázva is lehet nagyszerű élmény a nyaralás!

6.) Ne bízd magad egyetlen oldalra! A szállásadók rendszeresen megújítják megállapodásaikat a szálláskereső site-okkal. Lehet, hogy tavaly még a legjobb tarifákat a Booking.com-nak tartogatta egy klassz bungalópark a tengerparton, de idén már másik szolgáltatás közvetíti ki a legjobb szobáit. Kitartóan böngéssz végig több találati listát is!

7.) Válassz szobát extrák nélkül! Ha amúgy is az egész nyaralást, a parton, vagy túrázgatva töltöd, akkor nem fogod sem a tengerre néző kilátást, sem a balkont kihasználni.

8.) A reggeli nem extra. Még akkor sem, ha külön díjat kérnek érte: ez a díj általában alacsonyabb, mintha a környéken keresnél egy bárt, és ott reggeliznél bőséggel. Használd ki!

9.) A Street View, a Google Maps és a Foursquare a barátod! Ha ezeket ügyesen használod, akkor biztosan jó helyen találsz szállást, és a nyári bulis éjszakák után pikkpakk visszatalálsz.

10.) Használd ki, hogy most még időben vagy! Szuper, hogy január van, mert bár a nyár messze, de most még komoly early bird kedvezmények várnak több nyaralóhelyen is!  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->