Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

10 új szokás a pozitív mindennapokért


Túl sokat stresszelsz? Tele van az életed olyan felesleges időtöltéssel, melyet magadra is fordíthatnál? Csukd be a szemed, amíg a buszra vársz, sétálj át egy parkon és hagyd folyni az időt, vagy bánj tudatosabban pénzügyeiddel! Nem kerül nagy erőfeszítésbe, teljesen ingyen van, és ha kipróbálod, rájössz, hogy apróságokkal is sokat tehetsz a pozitívabb és tartalmasabb mindennapokért!

1. Mini-meditáció

Ha épp várakozol a megállóban, ne türelmetlenkedéssel vagy telefonnyomkodással töltsd az időd, inkább kapcsolódj le egy kicsit a szürke hétköznapokról! Csukd be a szemed, zárd ki a külvilágot, álmodozz, lélegezz, és ne figyelj másra, csak saját magadra! Tudományosan bizonyított tény, hogy légzőgyakorlatokkal csökkenthetjük a stresszt és segít ellazulni is.2.„Csak” kávézás
Kávézz… de csak kávézz! Mikor volt utoljára olyan, hogy csak úgy élvezted, amit éppen csinálsz, és nem ezerfelé figyeltél közben? Ne nyúlj a telefonodhoz, ne nyomkodd a tabletedet, és a legfontosabb, hogy ne rohanj! Csak legyél! Kortyolgasd a finom bögre kávét és ne csinálj semmit…3.Rajzolás
Nem is gondolnád, milyen kikapcsoló tud lenni egy aktív tevékenység! A gyerekek sem véletlenül rajzolnak, ugyanis ezzel aktiválják az agyuknak azt a felét, amely a fantáziáért és a kreativitásért felel. Néha ülj le és rajzolj magadnak valamit, meglátod, milyen frissítő hatása lesz rád!4. Gyaloglás
Ne közlekedj mindig busszal, villamossal vagy autóval! Antiszociálissá tesz, és közben elveszíted a kapcsolatot a természettel és a várossal. Alkalmanként engedd meg magadnak, hogy leszállj a buszról, átsétálj egy parkon, vagy csak rugdosd a faleveleket, még akkor is, ha késel 10 percet valahonnan.
 


5. Mozgás
Tudtad, hogy 20 perc mozgással 12 órán át tartó boldogsághormon szabadul fel? Vagyis azok az emberek, akik rendszeresen sportolnak és ébren tartják a mozgatórendszerüket (ugye nem véletlen, hogy így hívják?) alapvetően sikerorientáltabbak és pozitívabbak a mindennapi életben.

6. Tanulás
A tanulás menő. Mindig is szerettél volna megtanulni valamit, de sose vágtál bele? Kezdd el! Rengeteg online egyetem van, illetve az asztali gépről és mobilról is elérhető Duolingóval például játékosan fejlesztheted nyelvtudásodat.

7. Pénzügyek
Kezdd el vezetni a kiadásaid és járj utána, mire mennyit költesz! A magyar Koin nevű alkalmazás erre lett kitalálva, de ha nem vagy app-guru, a jó öreg Excel is megteszi. Illetve, ha nincs időd pontosan számon tartani kiadásaid, elég, ha elhatározod, hogy mostantól tudatosabban bánsz a pénzeddel. Meglátod, örülni fogsz a megtakarításoknak!

8. Elegendő alvás
Ha eléggé szereted magad, nem kérdés, hogy megadod-e a testednek azt, amire szüksége van. Például kielégítő mennyiségű pihenést és alvást. Próbáld egyensúlyban tartani a pörgést és az alvást, hiszen frissen, kiegyensúlyozottan az immunrendszered is erősebb, ezáltal sokkal többre vagy képes.

9. Segítőkészség
Határozd el, hogy mostantól egy kicsit nyitottabban állsz hozzá embertársaidhoz! Nem feltétlenül önkénteskedésre vagy adakozásra buzdítunk, csak arra, hogy ha meglátsz egy vak embert az utcán, segíts neki átkelni a zebrán, vagy a kisgyerekes anyukának babakocsival közlekedni. Hidd el, örülni fog a lelked, hogy segítettél és sokkal vidámabb leszel!
10. Folyadék
Te is tudod, hogy mennyi a napi elengedhetetlen folyadékbevitel, ugye? Mindannyian tudjuk, és mégsem iszunk eleget. Erre egy jó módszer van: oda kell tenni a másfél literes flakont magad mellé. Ha megfelelően iszol, segítesz a bőrödnek, a csontjaidnak és minden anyagcsere-folyamatnak a regenerálódásban, sőt, ha reggel és lefekvés előtt is iszol egy-egy pohár vizet, a fejfájást is nagyobb eséllyel elkerülheted!
Ha ezeket végigcsináltad, és még mindig hiányzik egy kis öröm és szórakozás a tökéletes boldogsághoz, látogass el FUNDER oldalunkra és böngéssz az ingyen programjaink között!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->