Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

13 motiváló idézet a meggazdagodáshoz


A legnagyobb koponyák már rég megmondták, mi kell a gazdagsághoz. Összeszedtük a legjobb tippeket, hogy neked már csak az eredményt kelljen bezsebelned.

1. „Nem elég, hogy a hónap végére fennmarad pénzed, azt meg is kell takarítanod. Egy barátom a minap szokott le a dohányzásról, és dicsekedve mondta nekem: Bob, az elmúlt hónapban ötven dollárt spóroltam meg. Én megkérdeztem tőle: Hol van a pénz? Hová tetted? Meg tudod mutatni nekem? Ám az összeg nem volt meg. Az illető költségvetésének része lett, ő pedig azt egyszerűen elszórta…” Robert G. Allenn, a Passzív jövedelem-források szerzője.

2. „Mindannyian kaptunk az élettől két nagy ajándékot: agyat és időt. Mindkettőt arra használjuk, amire akarjuk. Minden egyes bankjegyről, ami a kezünkbe kerül, mi, és csakis mi döntjük el, mit kezdünk vele. Ha csacskaságokra költjük, a szegénységet választjuk. Ha forrásokra költjük, a középosztályhoz csatlakozunk. Fektessük be önmagunkba, az agyunk csiszolásába, és tanuljuk meg, hogyan halmozhatunk fel eszközöket. Akkor a jómódot választjuk célunkul és jövőnkül.” Robert T. Kiyosaki befektető, író.

3. „Mivel a diákok pénzügyi ismeretek nélkül jönnek ki az iskolából, több millióra rúg azoknak a tanult embereknek a száma, akik sikeresek ugyan a szakmájukban, de előbb-utóbb anyagi gondokkal küszködnek majd. Egyre keményebben dolgoznak, mégsem jutnak egyről a kettőre. Képzésükből nem a pénz megszerzésének módjára vonatkozó, hanem az elköltésre irányuló ismeretek hiányoznak." Robert T. Kiyosaki befektető, író.

És pár megfontolandó bölcsesség:

„Ha nem gondolsz a jövődre, nem is lesz jövőd.” (John Galsworthy)
„A pénz jön és megy: a különbség csak annyi, hogy könnyebben megy, mint ahogy jön.” (Comenius)
„A pénz olyan, mint a láb vagy a kéz. Vagy használod, vagy elveszíted.” (Henry Ford)
„Figyelni kell a legkisebb pénzkiadásokra is. Egy kis lyuk is elég ugyanis egy hatalmas hajó elsüllyesztéséhez.” (Benjamin Franklin)
„A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is.” (Woody Allen)
„A pazarlás, az értelmetlen költekezés csak pillanatokra szerezhet örömet, utóbb megvan a böjtje.” (Szabó Magda)
„A pénz okos embernek: zsebben ülő szolga. Az oktalan embernek: zsebben ülő úr.” (Gárdonyi Géza)
„Ha az éves bevételed 20 font, és az éves kiadásod 19 font, az eredmény: boldogság.” (Charles Dickens)
„Az idő pénz! – gondolta a pincér, és hozzáadta a számlához a dátumot.” (Ismeretlen pincér)
„A pénz nem boldogít. 50 millió dollárom van, de pontosan ugyanannyira vagyok boldog, mint amikor 48 millióm volt.” (Arnold Schwarzenegger)

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->