Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

3 COELHO-NEGATÍV BÖLCSESSÉG AZ EGYETEMRE


Az egyetemen való boldoguláshoz nem felszínes bölcsességekre lesz szükséged, hanem jól átgondolt stratégiára, ami egyszerűvé teszi az életed a campuson.

A tökéletes timing
Szerencsére nem rakétatudomány, csak egy naptár kell hozzá, amelyben ütemezed a napi feladataidat, legyen szó előadásról, könyvtárlátogatásról, alvásról vagy tanulásról. Azzal is hatékonyabb vagy, ha a táskádban hagyod az okostelefonod, aminél kevés dolog rombolja jobban a figyelmet. Az időzítés apróságnak tűnik, de rengeteget nyerhetsz vele.Arra viszont figyelj, hogy legyen időd magadra és egy kis lazításra is!

A jegyzetelés mestersége
A tanárok többsége szédítő tempóban beszél, amit nehéz követni.Felejtsd el azt a tévhitet, hogy minden elhangzó mondatot szó szerint le tudsz jegyzetelni. Törekedj a lényeg rögzítésére, például remek kiindulópont, ha kulcsszavakban és rövidítésekben gondolkodsz, vagy nyilakat, ábrákat használsz az összefüggések kifejezésére.

Mi motivál téged?
Miért akarsz újságíró, orvos vagy kvantumfizikus lenni? Elő a papírral, és írd le a legfontosabb céljaidat, amiket szeretnél elérni az egyetemen! Persze azt is körmöld le, mennyit ér meg neked az ügy, azaz mit vagy hajlandó megadni érte (mondjuk lemondasz néhány buliról egy ötösért a legdurvább tárgyadból). Ezáltal sokkal hatékonyabbá válsz, és lelkesebben veted majd bele magad a tanulásba, az élet valamennyi feladatába. De az egyetem nemcsak a tanulásról és az agyalásról szól. Keress egy szuper bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->