Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

3 gyönyörű hely túrázáshoz


Magyarország nagyon változatos, és kifejezetten gyönyörű vidékei vannak. Mondhatni már-már bűn, ha az ember legalább egyszer egy évben nem kapja fel a túrahátizsákot, és fedez fel számára ismeretlen tájakat. Most mutatunk három helyet, ahol valószínűleg még nem jártál, de ahova egyszer mindenképp érdemes elmenned.RÁM-SZAKADÉK

A Visegrádi-hegységben található Rám-szakadék gyakorlatilag egy patakok és folyók kivájta meder, amely igaz, kalandos, de közel sem olyan veszélyes, mint azt a neve sugallja. A túraútvonal egyébként fákra festett zöld nyilakkal jelzett, így nem igazán tudtok eltévedni, és ha követitek a kijelölt irányt, akkor a látványosságokról sem maradtok le. Amikor pedig felértek a csúcsra a hatalmas sziklák, csordogáló patakok és minivízesések után csodálatos panoráma fogad titeket. Indulni Dömösről érdemes, de Dobogókőről is lehet. A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány oldalán részletes térképeket és leírásokat is találsz.JAKAB-HEGY

A Mecsekben található 592 méteres csúcsot körülbelül fél nap oda-vissza megjárni, de ha nem sietitek el, kényelmesen kitölt egy napot is. Az egyik, amiért érdemes ellátogatni ide az a kilátás, ami a hegytetőn vár. A másik a változatos sziklaképződmények, középkori kolostorromok és vadregényes patakvölgyek, amikkel útközben találkozhattok. Indulni az Éger-völgyi parkerdőnél lévő parkolótól érdemes, amit egyébként tömegközlekedéssel sem nehéz megközelíteni Pécs belvárosából. A túra útvonalát itt is fákra festett jelzésekkel tudjátok követni.
 

BAKONY

Csesznekről indulva túrázhatjátok végig a Bakony három legszebb völgyét, a Kőmosó-szurdokot, a Kő-árkot, valamint az Ördög-árkot. A cseszneki vártól érdemes nekivágnotok a körtúrának, ami ezúttal nem panorámát nyújt, hanem filmekbe illő erdei tájakat és szurdokokat. Egyébként a Bakony más részei is kiválóak túrázására, és ha autóval mentek, akkor visszafelé Veszprémet sem érdemes kihagynotok. A másik két túrához hasonlóan ehhez az útvonalhoz is találsz térképet a Kirandulastippek.hu oldalon, részletes leírással és lépésről lépésre útmutatókkal.
 
  Ha pedig megújulva visszatértél a túrákról, és azon kapod magad, hogy megint unatkozol, akkor keress szórakoztató és ingyenes programokat a FUNDER-en!


 
   

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->