Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

4 SCI-FI, AMIT CIKI LENNE KIHAGYNI


r itt dübörögnek az utóbbi és az előttünk álló hónapok legvagányabb sorozatai! Mandalóriai páncélos a Star Warsból, robotos agymenések a jövőből, egy para pszichológiai kísérlet, és ráadásnak meg egy szuperhőscsapat fejlődéstörténete ígérkezik idén a legnagyobb dobásnak. Ne csak azért nézd meg őket, hogy beszállhass a beszélgetésekbe, mikor a barátaid ódákat zengenek róluk! Annyi izgalmas kalandot tartogat nekünk a sci-fi sorozatok felhozatala, hogy ideje rázoomolnod a friss menőségekre!

Sci-fi felvillanások robotokkal és agyalnivalóval

Kinek jutna eszébe az az elborult ötlet, hogy három robot egy pusztulás utáni városban sétálgasson, ahol már nincsenek emberek? És az, hogy egy valószínűségelemző gép működését egy Hitlerről szóló paródiában mutassa be? A Love, Death & Robots ilyen és még ezeknél is vagányabb ötleteket mutat meg, változatos animációkkal, amelyek elbűvölik az ember lelkét, a súlyos mondanivaló pedig valósággal sokkolja az elmét. Az epizódok többsége egy apokaliptikus jövőben pörög, ahol az űrben, a földön vagy magában az emberi tudatban zajlanak ultrakemény ütközetek.A rövid, ám annál intenzívebb látomásokban bevillan, milyen jövő várhat az emberekre és a robotokra a rémálommal felérő jövőben. Valamennyi sztori a legnagyobb kortárs sci-fi szerzők történeteiből született, az irodalmi seregszemlén felvonul Ken Liu, John Scalzi, Alastair Reynolds és Marko Kloos.

A 18 történet hossza eléggé hullámzó, hiszen vannak közöttük 17 perces és mindössze 9 perces részek is, ám a minőség szerencsére végig magas szinten mozog. Lesznek itt idő- és térugrások, elképesztő szörnyek és robotok, szóval kár lenne kihagyni a 2019-es év egyik legizgalmasabb vizuális szimfóniáját!  

A Star Wars fejvadásza sorozatban vág neki a galaxisnak

A Star Wars filmek gyártási üteme a hírek szerint egy kicsit megtorpant, ám a jedikkel tarkított galaxis nem vész el, csak átalakul: 2019-től végre az élőszereplős sorozatok megérkeznek az univerzumba (animációs Star Warsból már rengeteg széria készült, gondoljunk csak a Klónok háborújára, a Rebelsre, vagy a pár hónapja kezdődött Resistance-re).

Az új sorozatról szinte még semmit sem lehet tudni, annyi azonban biztos, hogy a Disney új alapokra helyezi a friss Star Wars kalandot. Nem a jedikről, hanem egy mandalóriairól szól majd, aki a Boba Fettre emlékeztető jellegzetes harci páncélban jelenik meg, és hozzá hasonlóan fejvadászmelókkal keresi a kenyerét. A nagy titkolózás közben maga Boba Fett lett a történet főhőse?Annyi kiszivárgott, hogy A mandalóriai valahol a galaxis peremén játszódik majd, és egészen döbbenetes büdzséből, 100 millió dollárból készül, ami elképesztő látványvilágot sejtet. Már alig várjuk a premiert!  

Kell egy csapat! Vicces mese a kattant hősökről

A Doom Patrol egy szuperképességekről szóló keserédes fejlődéstörténet, a DC depis stílusa helyett egy ironikusabb-humorosabb megközelítéssel.

A Doom Patrol szereplői a társadalomból kirekesztett figurák, akiket egy megszállott tudós, Dr. Niles Caulfield vezet. A fősztori egy kicsit az X-Menre emlékeztet, azonban sokkal viccesebb annál, mert a legkeményebb történéseket is árnyaltan, csipetnyi humorral mutatja be, és szereplőként megjelenik Cyborg is, az Igazság Ligájának egyik leghíresebb szuperarca.A többiek között csak úgy nyüzsögnek a különc figurák: az egyik női karakter már egy kevés stressztől durva óriásszörnnyé alakul, a másikban meg több tucat személyiség rejtőzik, és mindegyik más-más természetfeletti képességgel bír. A pasik sem jártak jobban, az egyikük Robot Man, a másik pedig a beszédes Negative Man névre hallgat.

A rajongók az utóbbi idők egyik legnagyobb húzásának tartják a Doom Patrolt a szuperhős-műfajon belül.

  Észveszejtő kalandok az emberi elmében

Mi történik, ha a Felhőatlasz találkozik Christopher Nolan Eredet című filmjével?

Kapunk egy eszeveszett tempóban hömpölygő sci-fit, ahol csak kapkodjunk a fejünket, hogy melyik szereplő pontosan melyik álmában (vagy rémálmában) bolyongunk, és hová vezet ez a kreatív trip.

A Maniac egy veszettül száguldó utazás az emberi elme pokoli bugyraiban, a főszerepben Emma Stone-nal és Jonah Hillel. A srác skizoid, a gyógyszerfüggő lány meg nem tudja feldolgozni húga elvesztésének traumáját, ezért bevállalnak egy furcsa kísérletet. A mentális zavarral küzdő betegek a legmodernebb szuperszámítógép segítségével fejest ugranak a saját tudatalattijukba, mert azt remélik, ezzel feloldhatják belső szorongásaikat.

Aztán jönnek a dermesztő meglepetések: a kísérletvezető mesterséges intelligencia depressziós, és hőseink álmai ijesztően összekeverednek…A végeredményt nézzétek meg ebben az érdekes műfaji kísérletben!

  A sok sorozat után ideje kimozdulni, és bulizni egy hatalmasat! Keress egy szuper programot a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->