Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

4 TIPP, HOGY NE SZÓRD EL A PÉNZED NYÁRON!


Nyáron rengetegen güriznek fesztiválokon, balatoni palacsintasütőkben és egyéb izgalmas helyeken, hogy szert tegyenek egy kis zsebpénzre. Sajnos ez az összeg hamar eltűnik a pénztárcából, mert nyáron startol a legtöbb fesztivál, és még a gyakran méregdrága nyaralással is számolni kell.
Spórolhatsz, ám ehhez nem árt ismerned a pénz világát!


Lásd át a költségvetésed!
Kezdetben mérlegelned kell a kiadásaidat és a bevételeidet, amihez néhányan a jól bevált toll és kockás füzet kombinációt választják, mások pedig egy Excelben vezetik a gazdasági kisokost.Persze léteznek ennél izgalmasabb megoldások is. Az Androidra fejlesztett Expense Manager ingyenes, és leleményes kategorizálással, statisztikák kialakításával gondoskodik arról, hogy ne folyjon ki a pénz a kezedből. A régebbi fejlesztésű Office költségvetési sablonnal sem lősz mellé, mert szintén ingyenes, és jól átlátható módon követheted rajta a nyári kiadások és bevételek változásait.

Ismerd meg a milliárdosok gondolkodását!
A pénzről való gondolkodás szórakoztató is lehet. Kiváló kiindulópont ehhez a Rich Dad Poor Dad Cashflow app, ami kicsit olyan, mintha a Gazdálkodj okosan felturbózott, 21. századi reinkarnációja lenne.
Az alkalmazás a népszerű befektetési szakember, Robert Kiyosaki könyvén alapul. Megtanulhatod belőle, hogyan gondolkodnak a milliárdos vállalkozók, és milyen furmányos trükkökkel osztják be a pénzüket.
Ezután már te sem fogod hipp-hopp eltapsolni a nehezen megkeresett pénzedet a nyáron.

Légy tőzsdecápa!
Milyen lehet a Wall Street farkasának lenni, és hatalmas vállalatok részvényeivel machinálni?
A Wall Street Magnate egy olyan tőzsdecápás játék, ahol kipróbálhatod magad ebben a szerepben, és közben megtanulod a takarékoskodás fortélyait is.
Elsajátíthatod az agyafúrt brókerek gondolkodását, és szórakoztató módon mártózhatsz meg a megfontolt pénzügyi döntések mélységeiben.A Wall Street Magnate-ben játékpénzekkel bonyolíthatsz tőzsdei tranzakciókat, de külön adrenalinfröccsöt ad a játéknak, hogy létező multicégek valós adatainak felhasználásával agyalhatsz.


Mérlegeld a pénzügyi döntéseidet!
Az sem mindegy, hogy elszórod a pénzed, vagy a tényeket alaposan felsorakoztatva hozol pénzügyi döntést.
A Shark Tank című sorozatból ötleteket meríthetsz ehhez a nehéz témához: ebben 4 tehetős vállalkozó hallgatja meg az innovátorok menő, máskor középkategóriás, olykor meg egyenesen kínos üzleti ötleteit. A sorozatból nemcsak a prezentáció poklát és csúcsteljesítményeit ismerheted meg, hanem ad egy szemléletet arról is, mennyire át kell rágnod, hogy pénzt feccölj valamibe, vagy inkább legyints az egészre.

A nyár azonban nemcsak spórolásból és pénzügyi tervezésből áll! Lazulj egy augusztusindító bulival a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->