Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

4 TÚLÉLÉSRE TANÍTÓ KARAKTER


Mit tanulhatunk Jack Sparrow nézéséből és járásából, vagy Machete hidegfejű keménységéből? Észrevetted, hogy Harley Quinn megmutatja neked, néha nem árt egy csipetnyi őrület, a tetovált lány, Lisbeth Salander meg azt, hogy a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Összegyűjtöttünk négy inspiráló karaktert, akik felkészítenek arra, hogy jobban boldogulj az életben!

  Jack Sparrow mozgása a lazaság szimfóniája

A Karib-tenger kalózainak főhőse zsenge éveiben gyakran nézett a rumosüveg aljára, és elmélyült a mulatozás meg a csajozás művészetében. Egy alkalommal Hector Barbossa lázadást szított ellene a saját hajóján, és Jack Sparrow-t valamelyik világvégi lakatlan szigeten tették partra (finom utalásként egy pisztollyal és egy darab tölténnyel).

Jack nem parázott, inkább felfedezőútra indult a szigeten, és ráakadt egy elrejtett rumkészletre, amit a nagy kánikula ellenére is megivott:Sparrowt később kimentették a szigetről a csempészek, a járása viszont innentől Mick Jaggert megszégyenítő kacsázóra váltott.

Mások ilyen reménytelen helyzetben teljesen kiakadnak, magukba fordulnak, de Jack Sparrow nem ez a kaliber! Groteszk mozgásából is látjuk, hogy egy embert próbáló helyzetben nem siránkozni kell, és mások vádolása sem jó megoldás. Lazább üzemmódra kell kapcsolni, amivel még az ellenségeinket is zavarba tudjuk hozni.

  Machete a hidegvérűség szobra

Danny Trejo, a mexikói fenegyerek hosszú éveket húzott le a rács mögött, mire a leghíresebb rosszfiú lett belőle a filmvásznon. Ő Roberto Rodriguez unokatestvére, aki korábban több kultfilmben emlékezeteset alakított, Machete alakjával viszont örökre beégett a filmrajongók retinájába. Az egész Machete-jelenség extrém paródia: az agyontetovált mexikói főhős olyan, mint más filmekben a főgonosz, chopperére torpedóágyút tettek, lazán legyőzi az útjába kerülő ellenségeket, és számolatlanul tapadnak rá a dögös csajok.Machete nem rinyál, ha megkínozzák, és akkor sem esik kétségbe, ha bozótvágóval kell fejest ugrania a gyilkosokkal teli tömegbe. Csak a végén mindig elmondja, hogy rossz mexikóival kezdtél ki, felpattan a motorra és eltűnik a naplementében.

Machete rezzenéstelen tekintettel vészeli át a legdurvább szitukat, és egy pillanatnyi zavar nélkül azonnal megoldást villant, legyen az egy arcpirító beszólás, gyilkos lövés, pár ütés vagy valamilyen durvább gyilok. Machetétől elleshetjük, hogy a legnehezebb helyzetekben sem szabad tétovázni, hanem fegyelmezetten, vívódás nélkül kell szembenézni a kihívásokkal, anélkül, hogy átsuhanna rajtunk a kétség legkisebb árnyéka.

  Harley Quinn kattant filozófiája

Batman legismertebb női ellenfele és Méregcsók barátnője. Dr. Harleen Franzes Quinzel eredetileg a gothami Arkham Elmegyógyintézet pszichiátereként dolgozott és Joker az ő páciense volt. Aztán egy szép napon Harley belezúgott a zöld hajú, folyamatosan veszettül hahotázó eszelősbe, egyúttal berágott Batmanre, amiért harcolni akar a sötét bohóc ellen. Harley álarcot öltött, magához vett egy baseball-ütőt, és azóta a Denevérember legádázabb ellenfeleinek egyikévé vált.Harley példájában nem az a tanulság, hogy kattanjunk be és váljunk veszélyes bűnözővé. Sokkal inkább az, hogy nem kell a világon mindig mindent halál komolyan venni, mert egy csipetnyi őrülettel nemcsak könnyebben nézünk szembe a dolgokkal, hanem ahhoz is közelebb kerülünk, hogy megtaláljuk életünk szerelmét. De ha egy mód van rá, ne Jokerrel jöjjünk össze!  

A tetovált lány ereiben maga a feltámadás kering

Sokszor azért nem merünk belevágni valamibe, mert félünk a következményektől, és túl hosszú ideig vacillálunk. Lisbeth Salandernek sanyarú gyermekkora volt bűnöző apjával, és ennek hatására felnőttként kőkeményen fellép a nőket sújtó igazságtalanságok ellen, ráadásul az emberek mellett a kizsákmányoló nagyvállalatokat is porig alázza. Csak hab a tortán, hogy Lisbeth nem egy acélossá gyúrt testű amazon, hanem egy cérnavékony kiscsaj, aki vasággyal együtt is kábé 40 kiló. Törékeny, gyenge benyomást kellene ébresztenie az emberekben, de nem ez történik: idővel mindenki tartani kezd tőle!A 21. századi hősnőtől elleshetjük, hogy a világon semmitől sem kell félni, és valahogy belekódolták a feltámadás kódját, mert a sok támadás és a zaklatási kísérletek ellenére sem lesz a lányból egy összeomlott érzelmi roncs, hiszen a traumák egy igazi harcosnőt faragnak belőle. Nekünk is erre a kérlelhetetlen kitartásra van szükségünk. Nem szabad, hogy egy megpróbáltatás hatására összeessünk, mint a puding! Mindig talpra kell állnunk és muszáj küzdenünk, mert ami nem pusztít el, az mindig erősebbé tesz minket!  

A menő karakterek ráhangoltak arra, hogy túléld az élet legkeményebb helyzeteit? Akkor most ideje egy kicsit ellazulni, és keress egy ingyenes bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->