Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

5+1 EGYETEMES TIPP GÓLYÁKNAK


Az első félév az egyetemen a tapasztalatszerzés időszaka, ami után szinte kivétel nélkül minden gólya azt mondja magában, hogy “Milyen jó lett volna, ha ezt már az első napon tudom…”. Tippjeinkkel azonban most lépéselőnybe kerülhetsz, amennyiben most kezded a főiskolát vagy az egyetemet. Elárulunk minden fontosabb trükköt, hogy ne a saját bőrödet vidd vásárra!

1.     
NE LÓGJ MÁR AZ ELSŐ HÉTEN!

Bár vonzónak tűnhet, hogy már első nap csatlakozz a vagányokhoz, és te legyél az, aki már az első héten is megteheti, hogy ellógja az előadásokat, ez valójában nagyon rossz ötlet. Most nem hegyibeszédet akarunk tartani, hogy miért lenne fontos bejárni az órákra, hanem arra gondolunk, hogy ismeretlen területre léptél. Ez pedig azt jelenti, hogy még nem tudod, mit érdemes, és mit nem érdemes megtenni. Nagyon sok gólya több tárgyát is elbukja rögtön az első félévben, mert rosszul tippelte meg, hogy melyik előadáson érdemes személyesen is tiszteletét tennie. Ne kövesd a rossz példájukat! Menj be minden órádra, majd egy hónap múlva találd ki, hogy melyiket lógod el, ha úgy döntesz, így akarsz tenni.

 
2.      ÜLJ AZ ELSŐ SORBA!

Ez megint a vagányokhoz köthető, akik lázadnak a rendszer ellen, ezért beülnek hátra, és egész órán nem figyelnek, dumálnak és simogatják a telefonjukat. Ilyet is lehet, mert valóban mindenhol vannak unalmas órák, amik emellé még nem is igazán hasznosak. Viszont ezt sem fogod tudni eldönteni az első alkalommal. Ülj be az első sorba, figyelj, és úgy döntsd el, számodra mennyire nehéz vagy könnyű az adott tantárgy. Plusz, van még egy profi tippünk is e kapcsán: az első sorokban a tanár megjegyzi az arcokat, ezért tudni fogja ki vagy, és ez később jól jöhet. Például lehet, hogy azt hiszi mindig jársz órára, esetleg akkor is, amikor nem is vagy ott.

 
3.      LÉGY JÓBAN AZOKKAL IS AKIK TANULNAK!

Természetes, hogyha az egyetemi vagy főiskolai élet krémjéhez akarsz tartozni, és jó fejekkel lógni. Azonban fontos, hogy azokkal is jóban legyél, akik ugyan kevesebb társasági életet élnek, viszont szinte mindennel képbe vannak. Jegyzetelnek, tudják, hogy mit hol kell keresni, és miből mit érdemes megtanulni a jó vizsgaeredményért.

4.      OSZD BE A PÉNZEDET!

Az első félévben alig lesz olyan nap, amikor ne invitálna téged valaki egy kellemes sörözésre vagy borozásra órák után, amit persze gyakran egy kiadós bulizás követ. Vedd figyelembe, hogy ha minden alkalommal mész, hamar elfogyhat a pénzed. Számold ki, mennyit költhetsz egy nap, vagy egy héten, és ne engedd magadnak, hogy túllépd a limitet!
5
.      HASZNÁLD KI A HELYZETED!

A felsőbb évesek nem csak többet tudnak mint te, de több feleslegessé vált jegyzetük és könyvük is van. Használd ki ezt, és amellett, hogy tanácsot, anyagot, minta ZH-t és egyéb finomságokat kérsz, a tanuláshoz szükséges jegyzeteket és könyveket is bátran szerezd be tőlük használtan. Így több pénzed marad, és valószínűleg az anyagban is már előre kiemelték neked a fontos részeket.

+ 1 JÁRJ INGYENES PROGRAMOKRA

Amikor csak teheted, inkább ne fizess a belépőért. Rengeteg ingyenes koncert és buli vár rád országszerte, csak kicsit körül kell nézned! Sőt, ha csajozol vagy pasizol sem muszáj drága helyre mennetek. Az ingyenes kiállítások, filmvetítések és az ehhez hasonlók remek alternatívák egy randihoz! Hol találhatsz ilyen programokat? Ez sokszor nem könnyű, de szerencséd van, hiszen a Funder-en csak ingyenes programokat találsz!                      

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->