Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

5 nagyszerű és ingyenes szabadstrandAmikor meghallod, hogy szabadstrand, egyből az jut eszedbe „biztos, hogy nem!”? Van igazságalapja, hiszen nagyon sok koszos, sokszor köves, élvezhetetlen partszakaszon van szabadon látogatható ”strand”. Ezek mindenre jók, csak arra nem, hogy kikapcsolódj. A népszerű, fizetős strandok árai azonban elég húzósak, főleg a budapestieké. De akkor hová menj? Összegyűjtöttünk öt ingyenes, de fullos strandot az ország különböző pontjain, hogy legyen hova menekülnöd a hőség elől. Válogass kedvedre!


1. Velencei-tó / Velence Korzó és Szabadstrand

A Velencei-tó a legtöbbek fejében mindig is “Kis Balatonként” élt. Ezt sokan úgy értelmezték, hogy ez a szegény ember Balatonja. Kisebb, kevésbé kiépült, unalmasabb és azért ha teheti az ember, akkor mégis inkább a magyar tengerhez megy. Ezeknek az időknek vége.  A tó legnagyobb városának, Velencének infrastruktúrája rohamosan fejlődik, ahogy népszerűsége és forgalma is meredeken növekszik.
A Velencei-tó Kapuja nevű projekt keretében felújították az egész strandot, valamint a korzót is. És ami a legjobb: az egészet meghagyták ingyenesnek. Büfék, vízibicikli és kajak kölcsönzés, tiszta illemhely, öltözők és zuhanyzók, teljesen ingyenesen. Mi kellhet még? Hát, homokos, több bejáróval rendelkező sekély, strandolásra alkalmas vízpart. Jól jön még egy bevásárlóközpontra hasonlító hosszú épület, amiben az éttermektől az élelmiszerboltig minden megtalálható, mindössze száz méterre a vízparttól.

Itt mindez megtalálható! A strandról további információkat a www.velencekorzo.hu oldalon találsz!


 


2. Tisza-tó / poroszlói szabadstrand

Ha inkább az ország keleti felében jársz-kelsz, főképp, ha közel a Tisza-tóhoz, akkor Poroszlót érdemes beütni úticélként. Gyakorlatilag ez az egyetlen hely a tónál, ahol tényleg ingyenes a strand. Sőt, a mellette található parkoló is ingyenes. Bérelhettek vízibiciklit, kajakot és kenut. A közelben vannak büfék, éttermek és még kemping is, ha több napra maradnátok. Igaz, a vízpart nem olyan szépen gondozott, mint például a velencei Korzónál, de itt is van lehetőség menedéket találni a fák árnyékában a napsugarak elől. Egy szó mint száz, Poroszlón is minden adott egy alap strandoláshoz.
3. Duna / alsó- és felsőgödi szabadstrand

Budapesttől nemcsak a Velencei-tó, de a Duna fürdőzhető partszakaszai sincsenek messze. A gödi strandolásnak nagy múltja van, de jó pár évig a vízminőség romlása miatt szüneteltették a fürdőzési lehetőséget. Szerencsére 2012-ben újra megnyitották, és most jobb, mint valaha. Van füves, homokos és sóderes partszakasz is. Szinte soha nincs tömeg, mert a strand elég hosszú és bőven van hely. A két rész között található egy homoksziget is, ami szintén strandolható. Van mosdó, zuhanyzó, öltöző, biciklitároló, büfék, teraszos kerthelyiséggel rendelkező éttermek és tudtok csónakot is bérelni.

4. Duna / Dunabogdány panorámás strandja

Dunabogdány legnagyobb előnye Gödhöz képest, hogy a Dunakanyarban van, ahol egészen elképesztő panoráma társul a fürdőzéshez. A part homokos, van öltöző, zuhanyzó és büfék. A víz talán még tisztább is, mint Gödön, de azért itt ne számíts annyira kiépült infrastruktúrára.
5. Balatoni szabadstrandok

A Balatonnál rengeteg szabad partszakasz van, ahol lehet fürdőzni. Ugyanakkor ezek minősége és felszereltsége változó. Az egészen borzasztótól a teljesen kiépült strandokig sokféle átmenettel lehet találkozni. Mi most két strandot ajánlunk, ami ingyen látogatható, és tuti, hogy nem csalódsz majd bennük.
Az egyik Keszthelyen van, amit a helyiek csak déli szabadstrandnak hívnak. A fizetős Helikon strandtól délre esik, és viszonylag jól megközelíthető. Van mosdó, büfék és minden, ami a strandoláshoz kell. A fürdéshez azért ajánlott papucsot vinnetek, mert itt sajnos nem annyira gondozott a partszakasz, mint a fizetős részeken.

A tó déli oldalán egyértelműen a siófoki Aranypart közelíti meg legjobban a fizetős strandok színvonalát. Itt aztán tényleg minden van. Modern, alapvetően tiszta és élhető a több kilométeres szabadstrand, de azért arra érdemes figyelned, hogy melyik részét választod.
Nyáron még napközben is gyakran járnak-kelnek az éjszakából ottmaradt formák, és az este felé közeledve nagyon hirtelen jelennek meg a bulira készülő, vízparton alapozó partiarcok. Érdemes végigsétálni a partszakaszon az ideális hely megtalálásához, de a Petőfi Sétány bulihelyekkel és bárokkal telített részeit ajánlott kerülnötök.

Ha más településen jársz a Balatonnál, a www.balatontipp.hu oldalon megnézheted, van-e ott szabadstrand.

A szabadstrandokon kívül a hétköznapi szuper programokban is profik vagyunk! Ha unatkozol, nincs is más dolgod, mint körülnézni a FUNDER-en!       

 
   


 

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->