Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

5 tipikus férfi a szomszédságból


Most a férfiak is megkapják a magukét! Az előző héten a legjellegzetesebb szomszédnő-típusokat vettük górcső alá. A körképből azonban a férfiak sem maradhatnak ki, de figyelem: néhányukat párjukkal együtt mutatjuk be – bár Károgiék esetében megállapíthatatlan, ki viseli a nadrágot…

1. A szaki

Mindent megszerel, aztán szidja a karbantartókat, hogy nem érnek ki időben. A karbantartók meg őt szidják, hogy milyen sufnituning munkát végez, de valójában csak féltékenyek költséghatékony kisipari innovációira. Kék kantáros nadrágjáról messziről megismered, mélyen ülő szeme minden érdekes műszaki megoldásra felcsillan. Ha kimegy nálad az áram, ő nemcsak tudja, hol találod a biztosítószekrényt, de minimum elemlámpával és fázisceruzával segít a hibaelhárításban. Hálából elég, ha beszélgetsz vele a Forma-1-ről, a szocialista blokk autóiparáról vagy az amerikai motorok legendás modelljeiről.

2. A külföldi egyetemista

Nagy jövő előtt áll, mégis úgy bulizik, mintha nem lenne holnap. Az elektronikus tánczenét (tudod: varázslás, drop, veretés, majd újra elölről) sok kritikus temeti, de a külföldi egyetemista szomszéd az élő példa arra, hogy Guetta és társai még sokáig népszerűek lesznek Európa-szerte. Ha zavar, bármikor megkérheted, hogy halkítson a zenén, ő udvariasan bocsánatot kér, és egy kicsit halkít is rajta. De igazából jobban jársz, ha te is csatlakozol a buliba - ki tudja, neked mit hoz a holnap.

3. Az intenzív fiatal pár

Együtt indulnak, együtt érkeznek, együtt sietnek, akár indulnak, akár érkeznek. Amikor együtt lépsz be velük a liftbe, vagy egymást követve haladtok a lépcsőházban, mindig kicsit kínosan érzed magad, mert olyan, mintha fontos párbeszédük közepébe csöppennél bele, és ők miattad tartanának kényszerszünetet. Megjelenésük mindig csinos, modoruk kifogástalan, szívmelengető érzés rájuk nézni. Csak arra nem tudnak figyelni, hogy a forró nyári éjszakákon, ha elkapja őket a szenvedély, becsukják a gangra nyíló ablakokat.

4. A mindenben segítőkész szingli fiú

Ő az, aki komolyan veszi a társasház kifejezésből a társas szót, azaz szociális élete fontos színterének tekinti a lépcsőházat és minden olyan közös helyiséget, ahol a többi lakóval találkozik. Mindenkihez van egy jó szava, amiből pillanatok alatt még több jó szó kerekedhet, amint viszonzod kedvességét. Ha azonban épp panaszkodnál, kiderül, hogy megértőbb, mint a nagymamád. Ő az, aki elsőként jelentkezik a lakógyűlésen, hogy segítse a számviteli bizottság munkáját, de aztán hónapok múlva kiderül, igazából alkalmatlan arra, hogy a közös képviselővel hadakozzon, és excelben sem erős. Légy jó hozzá, az ő esetében ez tényleg semmibe sem kerül neked.

5. Károgiék a földszintről

Akár részt vesznek a gondnoki munkában, akár nem, Károgiék mindennek a hátrányára felhívják a figyelmet, sőt, előre megjósolják a negatív következményeket is. Tőlük hallhatod a leggyakrabban, hogy már megint tele vannak a kukák, megint elromlott a lift, megint az útban hagyták a kerékpárokat a folyosón. Ha viszont felmerül a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, rögtön látják a veszélyeket: "Aztán még ennyire se férünk a kukáktól, mint eddig." Ha liftfelújításról van szó, korrekt módon előre szólnak: "Mi ezt a közös költségből nem fizetjük ki, épp elég magas az így is!" Ha kerékpártárolót alakítana ki a társasház, figyelmeztetnek a veszélyre: "Aztán majd a környék összes biciklitolvaja ideszokik!" Károgiékkal szemben egyetlen esélyed, ha türelemmel kivárod, míg megemésztik a történteket - legyen szó bármiről, ellenkezni esélytelen.

Nem olvastad az első részt, amiben a társasházak tipikus leányait-asszonyait mutattuk be? Semmiképp ne hagyd ki!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->