Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

5 tipikus szomszédnő


Jobb, ha elfogadod: a szomszédokat nem nézheted levegőnek! Beköltöztünk egy társasházba, jöttünk, mentünk, de leginkább figyeltünk, és feljegyeztük tapasztalatainkat. Most megosztjuk ezeket, hogy ti profin kezelhessétek a szomszédaitokat. Kétrészes sorozatunk első részében a társasházak tipikus lányait-asszonyait ismerhetitek meg.

1. A csendes néni, aki mindent figyel
Ő van ott a gang összes lefüggönyözött ablaka mögött. Létezéséről akkor győződsz meg, amikor alig észrevehetően libben egy függöny, és mintha egy figyelő szempárt láttál volna mögötte... Ha szemtől szembe találod vele magad, légy udvarias, de ne légy negédes, mert az gyanús lesz neki! Légy segítőkész, de ne törleszkedj, mert azt hiszi, akarsz tőle valamit! Vigyázz vele, mert pillanatok alatt pokollá változtatja a legártatlanabbul induló lakógyűlést is!

2. Az éjszakai lakberendező
Biztos te is tapasztaltad, hogy elalvás előtt, félálomban milyen jó ötletek jutnak az eszedbe. Az éjszakai lakberendező ezeket általában azonnal meg is valósítja: más magyarázata nem lehet annak, ha hetente többször, késő éjjelente szekrénytologatás vagy barkácsmunka zaja szűrődik le hozzád a fölötted lévő lakásból. Még nehezebb helyzetben vagy, ha nem csak lakberendezéssel foglalkozik a fölötted lakó, de zugmosodája is van és mosógépét kizárólag éjjel üzemelteti, viszont ilyenkor több körben ipari mennyiséget mos ki.

3. A szőrmeipart életben tartó, mindentudó nénik
Bár a szőrmeipar fennmaradását globális szinten visszaeső eladások és szűkülő piacok fenyegetik, ezek a belvárosi nénik, akik mindenféle kisállat szőrével védik magukat az időjárás szeszélyeitől, stabil ügyfélkört jelentenek még mindig. Velük sosem találkozol úgy, hogy egyedül lennének, mindig legalább kettesben mozognak, és beszélgetéseikben a világ és ház ügyeinek mögöttes tényezőit térképezik fel. Ha közelítesz hozzájuk, és hangjukat lehalkítva, elfordulva folytatják a beszélgetést, akkor ez rosszat jelent számodra. Ne becsüld alá soha a közhangulatra gyakorolt hatásukat! Ha viszont kedvesen köszöntenek és zavartalanul beszélgetnek tovább, az jó jel. Légy udvarias és tartózkodj a politizálástól, ha találkozol velük - hosszú távon csak ez számít esetükben! Jó pont náluk, ha hiszel az összeesküvés-elméletekben; még akkor is, ha azzal a ház eseményeit magyarázzák.

4. Az elkötelezett kutyás
Nagy valószínűséggel olyan szomszédod is lesz, aki inkább az élő állatokat szereti. Vele gyakran fogsz találkozni, ahogy kutyafalkájával sétálni indul, vagy épp visszatér a sétáról. Ne aggódj, minden kutyája jól nevelt, és csak akkor köszönt örömében felugrálással, ha te épp a tárgyalós ruhádat vetted fel, vagy ha nagyon esős, saras idő van. Az elkötelezett kutyással a társalgás nem nehéz, csak legyen elég kutyás sztorid - vagy legalább tudj hozzászólni kutyás sztorikhoz. Soha ne vesd fel neki, ha kutyavizelettel találkoztál a liftben, ezzel ugyanis egy életre elintézed magad, és amúgy sem lehetsz ilyen szívtelen.

5. A szomszédasszony, akinek tényleg van mindene, és oda is adja
Csak egyszer csöngettél be hozzá egy kis pirospaprikáért, mert a gang vasárnapi átütő rántott hús-illatából rájöttél, hogy ő rajong a hagyományos konyháért. Onnantól kezdve biztos lehetsz benne, hétvége délelőttönként ő fog csöngetni, hogy megkínáljon a frissen készült sütijéből, adjon a lekvárjából, felajánljon egy kis rántott húst, hiszen amúgy is olyan sovány vagy, hogy rossz rád nézni. Figyelj arra, hogy időről időre fogadj el valamit a felajánlottakból és segíts neki akkor is, ha a tévézéshez kapott új set-top-boxát kell beüzemelni. Ki tudja, a hét legviccesebb sztoriját talán épp ő meséli neked, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Szerinted igazságtalanok voltunk? Akkor várd meg a második részt, amiben a társasházak férfitársadalmát vesézzük ki itt, a FUNDER-en!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->