Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

6 tuti program az első randira


Hacsak nem vagy gondolatolvasó, az első találkozás alkalmával sokat fogtok beszélgetni, hogy jobban megismerjétek egymást. Épp ezért olyan helyre kell elhívnod, ahol tudtok társalogni is, de véletlenül sem fullad unalomba és kínos pillanatokba a randi, ha épp mindegyikőtöknek elakad a szava. Tehát a mozit, a hangos koncerteket vagy bulikat el kell halasztanod, mert ott nem tudtok egymásra figyelni. Az első randin dől el, hogy lesz-e második, ezért sok múlik azon, milyen programot és helyet választasz. A legkevésbé rizikós egy hétköznapi hely, ahová könnyű elhívni, és ahol sokat tudtok dumálni. Persze az is igaz, hogy minél többet kockáztatsz, annál nagyobb az esélye, hogy rögtön lenyűgözöd. Ezt neked kell eldöntened, mi összegyűjtöttük a legjobb lehetőségeket, hogy legyen miből válogatnod.


1. SÉTA A KILÁTÓHOZ NAPLEMENTÉT NÉZNI
Nehézségi szint: 1/10
A legtöbben a kávé-vacsora-kocsma háromszög komfortjában mozogva hívják randira kiszemeltjüket, pedig ezek közel sem kockázatmentesek. Amikor beültök valahova, ingerszegény a környezet, ezért könnyen unalomba fulladhat a beszélgetés. Egy séta vagy rövid kirándulás során viszont folyton változik minden. A szembejövő újdonságok és látnivalók mindig segítik előrevinni a beszélgetést.

Ha egy kicsit előre megtervezed az utat, még egy fagyizóba vagy cukrászdába is belefuthattok “véletlenül”, amit nyomban ki is próbálhattok! Viheted őt egy kilátóba naplementét nézni, vagy bárhova máshova, ahová ki tudtok ülni beszélgetni.

Tippjeink budapestieknek: a Dunaparton szinte bárhol, Budai Vár, Libegő, Margitsziget, Gellért-hegy, Római-part


2. FRÖCCSÖZÉS A KEDVENC KIÜLŐS HELYEDEN
Nehézségi szint: 3/10
A sétát lecserélheted egy kiülős italozásra is. Ilyenkor egy fokkal oldottabb a hangulat, és kisebb az esélye, hogy unalmassá válik a program, viszont sokat fogtok nevetni és dumálni. Ha módodban áll, kerüld az esti órákat, és inkább késő délutántól kezdjetek. Semmiképp se legyen a találkozónak “kocsmázós”  hangulata. Félreérthető, ha egyből egy esti ivászatra hívod el a másikat.


3. VACSORA HELYETT REGGELI VAGY EBÉD A JÓL BEVÁLT KAJÁLÓS HELYEDEN
Nehézségi szint: 4/10
Ezt csak akkor vállald be, ha biztosan meg tudod előzni a kínos, szótlan pillanatokat. Ha a kedvenc reggelizős helyedre, vagy egy egyszerű, átlagos ebédre hívod el, akkor elkerülheted a vacsora veszélyeit. Az esti éttermezésnek – azontúl, hogy a lehető legsablonosabb - az a hátránya, hogy magasabb az elvárás a hely színvonalát illetően, valamint ez az elvárás később is megmarad. Az első randi célja, hogy legyen második, nem pedig az, hogy hozzászoktasd leendő párodat a luxuskörülményekhez.
Ha kombinálni szeretnéd a sétálós-kiülős, kajálós és fröccsözős-beszélgetős ötleteket, tedd meg egy piknik formájában! Ilyet manapság kevesen csinálnak, és összekötheted a sétával vagy a kirándulással. Azért a négyszögletű fonott kosarat és a piros-fehér kockás terítőt hagyd otthon!


4. KÖZÖS HOBBIK ELŐNYBEN
Nehézségi szint: 6/10 

Tudod, hogy imád dartsozni? Mindkettőtöknek van kutyája? Vagy egyszerűbben: van egy dolog, amin keresztül megtaláljátok a közös hangot? Ha igen, akkor csináljátok azt!

Az ilyen programokat általában a második randira szokás időzíteni, hiszen az elsőn ismered meg annyira, hogy találj magatokban közös pontokat. Ugyanakkor ha már tudsz egy ilyet, jó ötlet azzal kezdeni. Ha mindketten szeretitek a programot, biztosan nem fogtok unatkozni, és közben lesz is miről beszélgetni.

5. AZ ÚJDONSÁG EREJE
Nehézségi szint: 7/10

Aki nem kockáztat, az nem is nyer. Derítsd ki, hogy van-e valami, amit ő még sosem csinált, de te már igen. Ez lehet a sushi evéstől kezdve a vitorlázásig szinte bármi. A lényeg, hogy számára újdonság legyen. Ha tetszik neki, akkor hozzád kapcsolja a pozitív, új élményt. Ha jól sül el, biztos lesz második alkalom is, hiszen lenyűgözted.

A kockázat az, hogy ha rosszul sikerül a program, akkor valószínűleg buktad az ügyet.

6. BE XTREME
Nehézségi szint: 9/10
Bevállalósak vagytok? Akkor irány az extrém sportok és extremitások világa!

Vigyázz, ezek azért már költségesebbek lehetnek, mint az eddigiek, és nem is biztos, hogy jól sül el a dolog. Arról nem is beszélve, hogy ezzel egyből magasra teszed a lécet. Csak akkor válassz ilyen programot, ha az utána következő randikon is tudod hozni ezt a szintet. Választottad nagy eséllyel mond majd igent a következő alkalomra, és nagy eséllyel fog csalódni is, ha kiderül, hogy az extrém környezet nélkül már nem is annyira bírjátok egymást.

ÖSSZEGZÉS: Mi azt tanácsoljuk, hogy az első randin maradj az ingergazdag környezetnél és a laza beszélgetéseknél. De ha szeretsz kockáztatni, akkor próbálkozz az extrém dolgokkal!

A második randira pedig már válogathatsz szuper, ingyenes programjainkból. Nincs más dolgod, mint körülnézni a FUNDER-en!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->