Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

7 kihagyhatatlan pünkösdi program


Nem sok hosszúhétvégében lehet részünk idén, ezért amikor valamelyik ünnep körül mégis jut  egy kis extra pihenő, mindenki igyekszik kihasználni a szabadnapokat. A termékenység, az újjászületés és a párválasztás ünnepén számos helyen tartanak pünkösdi mulatságokat, amelyekre érdemes ellátogatni, hiszen a kézműves foglalkozásoktól kezdve, a finom ételeken keresztül, egészen a sztárfellépőkig terjed a programrepertoár. Ráadásul mi most összeszedtük nektek az egész országból az ingyenesen látogatható pünkösdi programokat! 

1. Tabán park és Mesemúzeum
Pünkösdhétfőn szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat is a Pünkösdi Királyság nevű rendezvényen, ahol egész napos ingyenes programokkal, Fölszállott a páva gálaműsorral és kézműves foglalkozásokkal fűszerezik a napot.

 
2. Badacsonyi eljegyzés
A párválasztás ünnepe alkalmából tömeges eljegyzést tartanak a legendás badacsonyi Rózsakőnél. A mítosz szerint, akik a szerelmes kőnél eljegyzik egymást, azokra boldog évek várnak. A legenda alapját Kisfaludy és Szegedy Róza adja, akiknek kézfogójukból boldog házasság lett. Az eseményre fiatal párokat várnak, akik ugyanennél a kőnél eljegyeznék egymást és megünnepelnék magukat az erre az alkalomra készített borral.

 

3. Tihanyi pálinkafesztivál
A tihanyi Akasztó-dombnál jobb helyszínt nem is lehetne találni a környék pálinkafesztiváljának megrendezésére. Az idei pünkösdi pálinkafesztivál a hatodik lesz, amin a pálinkán kívül számos hungarikumot is bemutatnak, lesz pl. szürkemarha-gulyásfőző verseny is. Neves sztárvendégeket is felsorakoztat a rendezvény, látható lesz Kis Grofó, az Irigy Hónaljmirigy és az LGT emlékzenekar is.4. Pünkösdi szezonnyitó Balatongyörökön
Balatongyörökön is megtartják a hagyományos Pünkösdi Szezonnyitó rendezvényt, ahol már péntektől egészen hétfőig tart a zenés-táncos mulatság. Családi programok, folklór- és zenés műsorok, Balatonkoszorúzás, májusfa kitáncolás, fellépők, valamint utcabál ígér kellemes kikapcsolódást.5. Siófoki pünkösdi mulatságok
A Balaton legbulisabb részén mindig akad ok az ünneplésre. Nincs ez máshogy pünkösdkor sem, így aki a műsorok, koncertek, alkotóműhelyek és vendéglátó sátrak tengerében szeretne kikapcsolódni, ezen a három napon, Siófokon megteheti! Sőt, ByeAlex, az Ivan and the Parazol, az Ocho Macho és Gájer Bálint is várja a nagyérdeműt.

 
6. Szekszárdi hal- és vadfesztivál

A koncertekben bővelkedő szekszárdi hal- és vadfesztivál sem maradhat ki a sorból. A május 13. és 16. között megrendezésre kerülő rendezvény a Babits Mihály Kulturális központnál színvonalas színpadi programot állított össze, amellyel garantáltan kedvezni tudnak az egész családnak. Lesz Boban&Marko Markovic Orkestar, Honeybeast, Budapest Bár, Mystery Gang, Fourtissimo Gyermekműsor Éliás Gyulával, Brassdance, Tűzjelmez Show és még sokan mások.7. Piknik fesztivál Zalakaroson
A fürdőváros, Zalakaros is gondolt a pünkösdi hosszúthétvégére. A Gyógyfürdő téren kirakodó és kézműves vásár, borházak és vidám szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap is zene és tánc az esti program, úgyhogy ne hagyjátok otthon a partikedveteket!

 
Ha még mindig nem tudtál választani, nézz körül a FUNDEREN, ahol rengeteg színes program vár nap mint nap, így a pünkösdi hosszúhétvégén is!    

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->