Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

7 tipp, hogy hó végén se legyen üres a pénztárcád


Mindig sikerül elszállni a költségekkel? Nem vagy tisztában a spórolás trükkjeivel?
Néha mindenkivel elszalad a ló és csak azt vesszük észre, hogy egyik pillanatról a másikra megüresedik a zsebünk. Szerencsére vannak olyan, a hétköznapokba könnyen beépíthető trükkök, amelyekkel bárki minimalizálhatja a pénzszórást. Meg is mutatjuk, hogyan!

1. A kiadások nyomon követése
Írd fel az összes költségedet egy hónapon keresztül! Fontos, hogy a jelentéktelennek tűnő apróságokat is rögzítsd! Meg fogsz lepődni, hogy mennyi minden kiderül a hónap végére. Kipróbálhatod a Koin appot is, amit épp erre a célra fejlesztettek, és segít abban, hogy átlásd, mire megy el a pénzed.


 

2. Körültekintő vásárlás
Először is, próbálj meg csak olyan dolgot vásárolni, amire valóban szükséged van! Készíts egy listát, és ha ez megvan, nézz körül a neten és készíts egy mini kutatást, amelyben összehasonlítod az árakat! Vásárlás előtt érdemes utánanézni a boltok kínálatának és az árkülönbségeknek, főleg, ha nagyobb értékű dologról van szó.

 

3. Ha valami elromlik, próbáld megjavítani!
Az ember hajlamos arra, hogy ha valami elromlik, rögtön a szemétbe dobja ahelyett, hogy megpróbálná megjavítani. Pedig, ha csak egy kicsit is kreatívak vagyunk, és nem sajnáljuk az időt és az energiát, akár egy ragasztóval, és pár réteg friss festékkel is csodákat művelhetünk.

 

4. Heti terv készítése
Tervezd meg, hogy melyik nap mit és hol eszel! Ha megvan a heti program, könnyebben igazodsz hozzá vásárlással is. Ráadásul, ha előre gondolkozol, célirányosabban vásárolsz, és nem kell végigböngészned az egész kínálatot!

 

5. Elektromos berendezések
Kapcsold ki az elektromos berendezéseket, amiket nem használsz! Nem is hinnéd, mennyit spórolhatsz azzal, ha kikapcsolod a számítógépet, amikor nincs rá szükség, lekapcsolod a villanyt, és mindent áramtalanítasz, amikor elmész otthonról. Próbáld ki!


 
 
6. Kézműves ajándékok
Készíts saját kezűleg ajándékot! Tudod, hogy mennyi mindent lehet otthon készíteni? A szappanoktól kezdve, a gyertyákon keresztül a bonbonokig, bármivel meglepheted az ajándékozottat, és még személyessé is varázsolod így a meglepetést!

 

7. Tisztítószerek
A bolti tisztítószereket helyettesítheted olcsóbb, de ugyanolyan hatékony házi alternatívákkal. Sőt, sok házi szer hatékonysága túl is szárnyalja a bolti vegyszerekét, ilyen például a mosószóda a mosószer helyett, vagy az ecet az öblítő helyett.

 

8. Tisztálkodás
Ugyanez a helyzet a tisztálkodó szerekkel, fogkrémekkel, szappanokkal is. Érdemes körültekintően választanod, hiszen az alternatív, illetve a biotermékek nemcsak olcsóbbak lehetnek, de hosszútávon az egészségedre is jobb hatással vannak, mint a bolti szerek.

   


Ha már belejöttél a spórolásba, gazdálkodj okosan a lazulás pillanataiban is, és keress ingyen programokat a FUNDER-en!


 

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->