Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

7 TIPP, HOGYAN CSINÁLJ KIS SZOBÁBÓL NAGYOT


Szűkösnek érzed az élettered? Pedig akkor is van megoldás, ha albérletben, vagy akár saját otthonodban viszonylag kis szobában kell laknod. Olvasd el lakberendezést tippjeinket, alkalmazz pár trükköt, és varázsold naggyá szobádat!


1. A legtöbb azon múlik, hogy milyenre színezed a belső teret. A falra lehetőleg ne válassz mintás tapétát, inkább maradj az egyszínű, világos és halvány színű festésnél! A mennyezetet hagyd meg fehérre, vagy fesd pont ugyanolyan színűre, mint a falakat.2. A padló esetében is maradj a halvány árnyalatoknál! Ha padlószőnyeget választasz, akkor ne nagyon térjen el a falak és a mennyezet színétől, ha pedig parkettára esik a választásod, a mintázata legyen nagyon visszafogott és párhuzamos a szoba hosszabb falaival.

3. A tér nagyságának érzete szempontjából legjobb, hogyha nincsen függönyöd, ám ez sok esetben nem megoldható, mert például nincs lehetőséged árnyékolónak rolót vagy redőnyt felszerelni. Ilyenkor maradj a nem túl kontrasztos, egyszínű változatoknál, amely a plafontól egészen a földig ér, ezáltal növelve a belmagasság érzetét.

4. A tükör nemcsak sok fényt ver vissza, hanem az egyik legjobb eszköz a kis helyiségekben a térérzet növelésére. Válassz akkorát, amekkorát csak tudsz, ugyanakkor itt is törekedj a hosszúságra a szélesség helyett.
5. Bár kétségtelen, hogy szép kontrasztot alkotnának a világos beltérrel, a bútoroknál sem érdemes sötét színeket választanod. A legjobb, hogyha kis mélységű, magas szekrények és asztalok mellett döntesz, amelyeknek van lába is (hiszen így alájuk is tudsz pakolni majd).

6. A felületeket érdemes meghagynod magukban, és kerülni az egyedi dekorációt. Természetesen mindenki szeret fotókat kitenni vagy valami egyedi mintázatú ágyneműt választani, de ezekkel mind-mind szűkíted a tér érzetét. Minden rajtad áll, ugyanakkor ezt érdemes szem előtt tartanod, mielőtt kiragasztasz egy újabb posztert.7. Rendszerezz helykihasználó módon és hanyagold a házi tárlatot a mütyürjeidből! Asztali lámpa helyett válassz falra szerelhető vagy plafonra „tapadó” fajtát. A könyvekkel és más apróságokkal szabadon telepakolható polcoktól ódzkodj, nagyon válogasd meg, mely tárgyakat teszed ki dísznek. Ha van TV-d, érdemes azt is a falra szerelned. A térérzet szempontjából a lényeg ez esetben is, hogy kevesebb néha több.

Ha pedig már nagyobbnak érzed a szobádat, de ez számodra még így is kevés, akkor mozdulj ki és szórakozz ingyen a FUNDER programjain!  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->