Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

8 TIPIKUS ARC AZ EGYETEMRŐL


Akármelyikről van szó, akárhol, bármit is csinálsz, tuti találkozni fogsz tipikus arcokkal az egyetemen. Legyen szó tanárról, diákról vagy ügyintézőről, nincs menekvés, mert vannak bizonyos típusú emberek, akik mindenhol ott vannak. Mutatjuk, kikre gondolunk!

A világjáró
Már előző évben felvették, de rögtön passziváltatta magát, mert úgy érezte, el kell mennie világot látni. Volt a Bahamákon, Brazíliában, Bora Borán, de persze Kambodzsát se hagyhatta ki. Fantasztikus emberekkel találkozott, akikről bizton állítja, hogy ismerik a boldogság titkát, ellentétben azokkal, akik egész nap az előadóban vagy az irodákban ülnek. Ja, és persze akárhányszor találkozol vele, mindig eszébe jut valami hihetetlen sztori...

A „világhírű” szaktekintély
Már írt hat könyvet, és éppen a hetediknél tart, miközben szaklapokba publikál minden héten, vagy épp neves konferenciákon ad elő. De valahogy mégsem sikerült soha kilépnie a főállású tanári pozícióból, ami persze őt is idegesíti, csak magának sem meri bevallani. És hogyan tudná levezetni jobban belső feszültségét, mint azzal, hogy mindenkit megbuktat, aki nem tudja szóról szóra az anyagát, mert természetesen az ő könyveiből kell tanulni... mind a hétből! Az nem baj, hogy a hetedik még el sem készült... jegyzetelni kell, kérem szépen!
A szétszórt professzor

„Jó napot, magukhoz jöttem?” Hiába ez már a félév vége, mindig ezzel a kérdéssel nyit, de csak azután persze, hogy negyed órát késett. A következő általában az, hogy megmondanák hol tartottunk? Tananyagvázlata nincs, sem tanítási rendje, semmit nem tölt fel sehova, ő az elméjéből tanít... és általában abban is él. Csak egyetlen másodpercre csekkolod a telefonodat, és mire visszanézel a táblára, már elvesztetted a fonalat – ha egyáltalán valaha megvolt. A vizsga teljesen lutri, simán benne van a tanulás nélküli ötös, de a kegyelem kettesért folyó végeláthatatlan küzdelem is.

A filozófus
Nem tudni, hogy azért jött egyetemre, hogy a hallgatótársait kikészítse, vagy, hogy megkérdőjelezze az élet értelmét, de az tuti, hogy a tanárok és a diákok idegrendszerét is képes a legvégső határokig feszíteni. Te csak azt hiszed, hogy valami lehet egyszerű is, amint ő megjelenik, még egy egyenletrendezés is a matematika létezését kérdőjelezi meg. Egy jó tippünk van: ha buliba vagy, eszedbe ne jusson leállni vele beszélgetni, főképp, ha ivott! Annyi az estédnek.

A tehetségek tehetsége
HÖK-elnök, programszervező, tanársegéd, az egyetemi lap szerkesztője, AIESEC tag, színötös tanuló, de még valahogy minden buliban is ott van. Nem érted, hogyan képes erre, de nem aggódsz, mert senki más sem. Mindenesetre érdemes vele jóba lenni. Ki tudja, lehet a diplomaosztóra már el sem tud jönni, mert kampányol a következő választásokra.

A befeszülős
Három beadandó egy héten és két ZH, te pedig úgy látod, még a felező bál is belefér szerdán? Na, ő már két hete be van feszülve, és nem bírja idegileg. Ha órai feladat van, imádkozol, hogy ne kerülj vele egy csapatba, mert akkor tuti több idő megy el a nyugtatgatásával, mint a feladattal. Nem csak mindent véresen komolyan vesz, de már a tanárt is kikészíti, hogy izgalmában egy épkézláb mondatot nem tud összerakni. Ja, és persze már fel sem nézel, amikor a tollát a földhöz vágva, sírva kirohan a vizsgáról...
Az életművész

Senki sem tudja, minek jött egyetemre. Talán buliból, talán a bulikért, de az biztos, hogy minden egyetemi eseményen ott van. Órákon csak a szelleme jelenik meg, de az is csak havonta egyszer. Tipikus kérdése a facebook csoportba, hogy tudna-e valaki anyagot küldeni neki. Azt persze senki nem tudja, minek, hiszen a vizsgajelentkezésről is lecsúszik.

Az ügy ”intéző”
Küldtél nyolc e-mailt, egyikre sem jött válasz. Betelefonáltál kétszer, sosem volt elérhető. Azt mondják, ő tud segíteni, de olyan, mintha ott sem dolgozna. Bementél személyesen, és másfél óra várakozás után, a két percben amit rád tud szánni is csak azt mondja, hogy küldd el e-mailben, és természetesen elintézi. Egyszer jön tőle érdemben válasz, de az is csak az, hogy mit képzelsz magadról, már lejárt a határidő. Próbáld meg valahogy megkerülni, nincs más választásod! De tényleg.

Ha pedig ezek után úgy érzed – amit tökre megértünk - hogy kicsit kiszakadnál az egyetemi hétköznapokból, akkor nézz körül ingyenes programjaink között a FUNDER-en!


Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->