Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

8 tipp a mindig tiszta lakásért


Szerinted is a takarítás a világ leghálátlanabb munkája? Amikor már úgy érzed, kész vagy mindennel, már kezdheted is elölről. Hogy megkönnyítsük a dolgod, a következő listában összeszedtük neked azokat a tippeket és trükköket, melyekkel egyszerűen rendben tarthatod a kecót, ráadásul nem is járnak akkora melóval. Mutatjuk!
1. Állíts fel fontossági sorrendet! Kizárt, hogy ugyanolyan ASAP legyen az ablakmosás, mint mondjuk a kád és a csap kitisztítása. Ha minden nap csak a két-három legfontosabb, halasztást nem tűrő dolgot végzed el, akkor minden nappal egyre közelebb kerülsz ahhoz, hogy a lakás mindig tip-top legyen.

2. „Minek vessem be az ágyat, amikor este úgyis lefekszek aludni?” Te is gyakran felteszed magadnak ezt a kérdést? Pedig el sem hinnéd, mennyivel jobban fest a szoba, ha nem egyből az összegyűrt ágyneműkupacot látod, amikor belépsz. Plusz lemértük: maximum két percet vesz el a reggeli készülődésből.3. Oké, tényleg jobb megnézni este a kedvenc sorozatod legújabb részét, mint elkezdeni rendet rakni. Viszont ha lefekvés előtt 10 percet adsz annak, hogy elpakold a széthagyott ruháidat vagy letakarítsd az íróasztalt, máris rengeteget tettél annak érdekében, hogy szinten tartsd a rendet. Nem jobb minden nap egy kicsi, mint hétvégén a káosz?4. Jártál már könyékig a WC-kagylóban? Annyit elárulhatunk, hogy még gumikesztyűvel sem túl felemelő élmény. Ha inkább messziről elkerülnéd a szitut, akkor a fürdőszobára is a „jobb megelőzni a bajt” elvet javasoljuk. Ha pár naponta megszabadulsz a tükröt pettyező fogkrémnyomoktól, és kitisztítod a kagylókat a tisztítószerekkel, akkor nagyobb valószínűséggel menekülhetsz meg a nagyobb beavatkozásoktól.

5. Megvan az az érzés, amikor este hazaérsz, és meglátod a mosogatóban a toronyban álló piszkos edényeket? Azért, hogy ilyenkor ne a mosogatás vagy a mosogatógépbe pakolás legyen az első teendő, reggel szánj ezekre pár percet, és mindjárt másképp fest majd a konyha.6. Mindig nézd meg, nem tudsz-e valamit átvinni abba a szobába, ahová épp indulsz. Lehet, egy bent felejtett borospohár, ami a konyhába való, vagy egy székre terített ruha, aminek már a szennyesben a helye. Ha ezt a rutint beépíted a mindennapokba, nagyságrendileg kevesebb időt kell majd rendrakásra fordítanod. Hidd el, érezni fogod a különbséget!

7. Ne engedd be a koszt a lakásba! Persze, mi is tudjuk, hogy ez azért nem így működik, de apró trükkökkel a nagy részének már az ajtóban megálljt parancsolhatsz. Ha például kijelölöd a helyét a cipőknek, máris megakadályoztad, hogy a lehulló sárdarabok absztrakt mintát rajzoljanak a nappali padlójára. Mert szép az, de ugyan kinek kell?

8. Persze akármennyire töröd magad, hogy mindig csillogjon-villogjon a lakás, a boldogság titka az, hogy légy elégedett a „majdnem jóval”. Oké, hogy szereted, ha ragyog minden, de ahogy a cikk elején is írtuk, ez mission impossible. Ahogy elteszed a porszívót, úgyis meglátsz a földön egy hajszálat, ahogy letörlöd a TV-t, azonnal rászállnak a porszemcsék, és ahogy kitakarítod a konyhaszekrényt, persze hogy kiborul majd az egyik fűszer. Szerintünk a nyolcvan százalékkal már bőven elégedett lehetsz.

Ha pedig a lakás már ragyog, itt az ideje a kikapcsolódásnak! Nézz szét a FUNDER ingyenes programjai között, és szórakozz egy kicsit!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->