Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

A SIKERES EMBEREK 5 SZOKÁSA


A motivációs szakértők és az életvezetési tanácsadók ötletek ezreit ontják arról, hogyan legyünk menők és sikeresek, ám az ember sokszor elvész az információk végtelen tengerében. Persze van néhány remek tipp, amelyek betartásával nemcsak az egyetemi vizsgaidőszakban, hanem az életben is sikeres lehetsz. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Mutatjuk!1.     
Tervezd meg a napod!
Mert ha nem teszed, kifolyik a kezeid közül az idő, és azon kapod magad, hogy az egész nap hülyeségekkel megy el. A sikeres emberek egyik leggyakrabban használt kifejezése az időmenedzsment: ők nem vesztegetik az időt totál felesleges dolgokra, hanem már előre megtervezik az egész napjukat. Összeírják a legfontosabb teendőiket, így semmit sem felejtenek el, a leírt feladatok pedig jobban ösztönzik őket a prior ügyek megoldására. Profibb leszel, ha átveszed ezt a szemléletet, és a vizsgaidőszakban naponta rangsorolod a legfontosabb dolgaidat.

2.     
Alszol te eleget?
Még ennél is többet teszel a sikerért azzal, ha alaposan kipihened magad, erre tényleg érdemes 8 órát szánni. Egy kiadós alvás erősebbé teszi az immunrendszered, megvéd a baciktól, és másnap sokkal gördülékenyebben tudsz majd gondolkodni, hatékonyabban tudsz a feladataidra koncentrálni. A vizsgára való hangolódás idején sem nyerő megoldás az éjszakai virrasztásos tanulás, mert hullafáradtan nem tudsz csúcsteljesítményt nyújtani, kipihenten viszont sokkal összeszedettebben tudsz majd válaszolni a kérdésekre.3.     
Szabadulj meg a feszkótól!
Sokan nemcsak azért edzenek vagy futnak, mert le akarnak fogyni. A sikeres emberek sportolnak, hogy kitisztuljon tőle az agyuk, megszabaduljanak az egész nap során felhalmozott feszültségtől. Emellett a rendszeres mozgás kitartást ad, ami a vizsgára készülés során neked is jól fog jönni. Már az is sokat jelent, ha egy keményebb kihívást jelentő vizsga előtt teszel egy nagyobb sétát a parkban, vagy kocogsz egy kicsit. Így tisztább lesz a gondolkodásod, jobban tudsz fókuszálni a tanulásra és nagyobb eséllyel szerepelsz majd ügyesen a vizsgán.

4.      Ne hagyd elúszni a jó ötleteket!
A sikeres embereknél mindig van toll és papír, hogy azonnal lejegyezzék a legmenőbb ötleteiket. Elon Musk vagy Bill Gates tutira kikészülne, ha veszni hagyna egy hirtelen felvillanó zseniális gondolatot, és ezt te sem engedheted meg magadnak. Lehet, hogy váratlanul beugrik egy olyan összefüggés, amivel lenyűgözheted a vizsgáztató tanárodat. Persze csak akkor, ha azonnal le is írod az ötletedet.

5.      Azért vannak a jó barátok…
A szakértők szerint a hangulatod és a személyiséged a hozzád legközelebb álló öt ember átlagának felel meg. Ez azt jelenti, hogy alaposan meg kell válogatni a barátaidat és az ismerőseidet! Gondolj bele, mennyivel jobb olyan emberekkel tölteni az idődet, akik pozitív energiát, állandó inspirációt és jókedvet adnak neked ahelyett, hogy csak trollkodnának és leszívnák az energiádat.Érdemes azokkal az emberekkel barátkoznod, akiknek átveheted a lelkes hozzáállását. Ezzel máris sokat teszel azért, hogy minden napod sikeresebb és boldogabb legyen.

És ha már megtaláltad a legjobb arcokat, akkor szórakozzatok az ország legjobb ingyenes bulijain! Ilyenből bőven akad a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->