Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

A ZENE HACKELI A HANGULATOD


Melyik zene nyugtat minket a legjobban, és milyen dallamvilág ébreszti fel a bennünk szunnyadó kreatív energiákat? Olyan számok is vannak, amelyek feltekerik bennünk az önbizalomszintet! Összeszedtük, melyik zenei stílus milyen hangulatba ringatja az embert.

  Mit csinál veled a kedvenc számod?

Tuti, hogy a hideg futkározik tőle a hátadon, eszelős tempóra kapcsol a szívverésed, és klasszisokkal jobb lesz a hangulatod.Beindul benned egy kellemes lúdbőr-effektus, aminek a pszichológusok szerint a hirtelen dinamikaváltás, a megszokott zenei harmóniáktól való totális elszakadás az oka. Imádod, mert úgy érzed, megsérti a jól megszokott zenei szabályokat, masszírozza az érzelmi intelligenciádat, felébreszti a régi emlékeidet, és ha mákod van, egy igazi testi-lelki katarzist élhetsz át. Az a csoda, hogyha amúgy a teljesen megszokott dalok közé tartozik a kedvenced, akkor is ennyire különlegesnek találod.

A bizsergetően jó zenék hallatán az agyad jutalmazó rendszere örömhormont (dopamint) szabadít fel, és ezért hallgatod meg rengetegszer a kedvenc zenédet.

De mi a helyzet a különböző zenei stílusokkal?  

A nyugi, a pörgés és a nyitottság dallamai

A szakértők szerint egy feszült nap végén pöpec választás a blues zene, mert a ritmusvilága nyugtató hatással lesz az idegrendszeredre, és nyitottabbá, kreatívabbá tesz téged. Eggyel jobb lépés, ha reggae-t nyomatsz, ami már-már a relaxáció jóleső ellazultságának állapotába ringat.A fáradtság és a levert hangulat ellen hallgass zúzós rockot vagy valamilyen klasszikus zenét, ami annyira felráz, hogy nem fogsz bealudni. Egy Beethoven, Brahms vagy Mozart nemcsak energizál, hanem kreatívabbá és gördülékenyebbé teszi a gondolkodásodat.

  Lazulj metállal, és menedzseld a stresszt

Gigászi félreértés, hogy a metál agresszívvé teszi az embereket. Épp az ellenkezője igaz: a kutatások szerint a heavy metál nem fokozza, hanem csillapítja a benned örvénylő feszültséget.Nagyon személyiségfüggő, hogy a metál vadít vagy lazít. Olyan kutatások is vannak, amelyek szerint a metál könnyen feltekeri az önbizalomszintet. A rap és a hip-hop lazasága ráhangol arra, hogy társasági életet élj, a mai popslágerek pedig a friss elemzések szerint nyitottabb és könnyedebb lelkiállapotba ringatnak.Kísérletezz minél színesebb és érdekesebb stílusokkal! A zene olyan élénkítő hatással lesz a lelkivilágodra, hogy mindig fejest ugorhatsz egy új világba, amely mosolyt rajzol az arcodra!  

Most már pontosan tudod, hogy a különböző zenei hatások milyen hatással vannak a hangulatodra. Nézz körül és találd meg az ízlésedhez passzoló zenei programot a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->