Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

APPLIKÁCIÓK, AMIK SEGÍTENEK MEGTAKARÍTANI


A megtakarítás  sosem könnyű, hiszen mindenki szeret költekezni és új dolgokat vásárolni. Viszont elengedhetetlen, ha hosszabb távon nagyobb célokat szeretnél elérni, vagy drágább dolgokat megvásárolni. Szerencsére az okosvilág szoftverei ebben is tudnak segíteni. Megmutatjuk, milyen appokat használj az eredményesebb takarékoskodáshoz!


KIADÁSAID ÉS BEVÉTELEID EGY HELYEN

 
Rengeteg, szinte végtelen számú app van, amibe feljegyezheted a kiadásaidat és a bevételeidet, hogy mindig tudd, éppen mennyi maradt még a hónapra. De ami talán még fontosabb, hogy segítségükkel nyomon követheted mire mennyit költesz. Az egyetlen feladatod, hogy minden kiadásodat feljegyezd. A Magyar nyelven elérhető szoftverek között a Koin a legjobb, ami nem mellesleg hazai fejlesztésű. Ha nem gond az angol, akkor bátran ajánljuk a Mint és a Spendee nevű alkalmazásokat is. Mindegyik ingyenes, és egyaránt elérhető iOS-re és Androidra.

A Spendee és a Koin valamivel egyszerűbbek és kevesebb funkcióval rendelkeznek a Minthez képest, de épp ezért felhasználóbarátabbak is. Látványos statisztikákat azonban mindhárom készít neked!SPÓROLJ AZ ADATTAL!


Sajnos a legtöbb mobilszolgáltatónál még mindig jelentős bevételi forrásként tekintenek az adatforgalomra, ezért a lehető legkevesebbet adják belőle az adott csomag árához képest. Ha pedig nem akarsz plusz gigabájtokra költeni, akkor érdemes a technikát segítségül hívnod.

Ennek egyik eszköze, hogy figyeled, melyik alkalmazás mennyi adatot használ el, akár a tudtod nélkül. Az Onavo Count segítségével Androidon pontosan nyomon követheted hova mennek el a megabájtok, iOS-en pedig már egy ideje a rendszer része a forgalommérő, amelyet a beállítások között találsz meg.


A másik megoldás, ha igénybe veszel egy adattömörítőt. Ezek kvázi egy külső szerver segítségével betömörítik az adatcsomagot, mielőtt az megérkezne a telefonodra. Ezzel a módszerrel számottevő adatforgalmat spórolhatsz meg. iOS-re az Onavo Extend az egyik legnépszerűbb, és egyben legjobb megoldás. Ez elérhető Androidra is, de a támogatását már egy ideje beszüntették. Ami logikus is volt, hiszen a mobilos Chrome böngészőbe alapból bekerült a funkció, amit a beállításoknál kapcsolhatsz be. Utóbbi egyébként almás eszközökön is működik természetesen.


BEVÁSÁRLÓLISTA VIRTUÁLIS MÓDRA


Ahhoz, hogy ne vegyél felesleges dolgokat bevásárlás közben, kell némi önuralom. Segíthetsz magadon azzal, ha bevásárlólistát írsz, és kibírod, hogy csak az azon szereplő tételeket veszed meg. Opcionálisan elküldhetsz valakit magad helyett bevásárolni, hogy ne is engedhess a kísértésnek.

Persze nem tartott sokáig, amíg a listák átkerültek az okostelefonokra applikációk formájában. Bevásárláshoz kimondottan ajánljuk az Out of Milk nevű ingyenes appot, amely elérhető iOS-re és Androidra is. Szintén mindkét platformra elérhető a Wunderlist is, ami egy általános to-do app, de tökéletesen megfelel a célnak.


KUPONOK, KUPONOK MINDENHOL


A hétköznapi megtakarítás egyik legősibb formája az akciós áron vásárlás. Természetesen minél nagyobb a kedvezmény, annál jobb. De kinek van kedve egész nap kuponfüzeteket, vagy egyáltalán kuponokat magánál hurcolni? Senkinek. Szerencsére már ezeket is könnyedén átköltöztetheted a telefonodra. Csak írd be a Google Play Store-ba vagy az App Store-ba, hogy „kupon”, és máris özönlenek a képernyődre a különböző márkák applikációi. Letöltheted a kuponos cégek programjait is, itthon a legismertebb a Bónuszbrigád.   Ha pedig a szórakozáson és a kikapcsolódáson is spórolnál, mondjuk, hogy idővel saját kecóba költözhess, akkor válogass az ingyenes programok között a FUNDER-en!

Az ingyenes koncertekkel, filmvetítésekkel, bulikkal és programokkal akár havi 10 ezer forintot is megspórolhatsz, amiből már nyithatsz egy lakásszámlát, és folyamatosan kamatoztathatod a jövődért félretett pénzedet!         

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->