Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Az öt legtutibb partyjáték


Többféle házibuli létezik, de egyben biztos lehetsz: a játékok mindig feldobják a hangulatot és összekovácsolják a bandát. Persze azért nem mindegy, mit játszotok, egy hajnalig tartó Gazdálkodj okosan! parti például nem biztos, hogy elég izgi ötlet. Ötös listánkból most megismerheted a legjobb játékokat.

1. Ki vagyok én?

Tutira láttad már valamelyik amerikai filmben a „Who I am” néven futó játékot, amelyik az egyik legjobb partijáték – különösen akkor, ha a társaságra ráfér még némi ismerkedés és lelazulás. Ha mégsem lennél képben, a játék lényege, hogy kis cetlire felírjátok egy mesehős, filmes karakter, történelmi személy vagy egyéb híres karakter nevét, és továbbadjátok azt a mellettetek ülőnek, mégpedig úgy, hogy ne lássa meg. A cetliket aztán a homlokotokra ragasztjátok, majd a körönkénti egy kérdésből és az igen/nem válaszból kell kitalálnotok, vajon kinek a neve díszeleghet a fejetekre cuppanva. A szabály is roppant egyszerű: aki először kitalálja saját karakterét, az nyer. De vigyázat: csak akkor kérdezz rá, ha már teljesen biztos vagy a dolgodban, mert ha tévedsz, mehetsz!2. Felelsz vagy mersz?
Joggal gondolhatod, hogy ez a játék gyerekeknek való, de ne hidd, hogy a haverok nem szórakoznának jól egy igazi, hamisítatlan Felelsz vagy mersz? játék közben. Emlékszel még, hogy kell játszani? Üljetek le egy körben, és pörgessétek meg a kör közepén lévő üveget. Akire az üveg szája mutat, az döntheti el, hogy válaszol-e egy neki feltett, legtöbbször extrém kínos kérdésre, vagy inkább bevállalja azt, hogy szó nélkül megcsinál bármilyen feladatot. Ilyenkor aztán jöhetnek a frappáns kérdések vagy a merészséget próbára tevő feladatok, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Szerenád a szomszédnak? Előnytelen szelfi posztolása az Instán? Kivel csókolóztál először? Na? Felelsz vagy mersz?

3. Game of phones
Ha egész nap a telón lógtok, akkor ez a játék tökéletes lesz nektek! Két amerikai srác fejéből pattant ki az ötlet, lényege, hogy a feladványokat a telefonotok segítségével kell megoldanotok a lehető legjobban, ugyanis a bíró körönként pontozza a megoldásokat. Olyan feladatokra gondolj, mint megkeresni a neten az adott sztárhoz kapcsolódó legkínosabb sztorikat, vagy a képeid közül kiválasztani a leggázosabb szelfit. Érdemes folyamatosan változtatni a bíró személyét, hogy a nyertesekről ne mindig ugyanaz a haverod döntsön. Telókat elő!4. Utazás a fantázia világába

Ha még nem hallottál a Dixitről, akkor te bizony eléggé le vagy maradva! Napjaink egyik legnépszerűbb társasjátékáról beszélünk, amely még a szkeptikusokat is szinte azonnal berántja. Egy olyan asszociációs játék ez, amellyel egymás gondolataiban kutathattok, miközben elereszthetitek a fantáziátokat is egy-egy kártyalap segítségével. És a legjobb, hogy tutira van a családban vagy az ismerősök között valaki, akinek már van Dixitje, így pénzt sem kell költened rá. Az elsőre talán bonyolultnak tűnő játékszabályt megtalálod a dobozban (hamar rááll majd az agyatok, ne félj), de vigyázz! A Dixit megunhatatlan, így ha előrukkolsz vele, készülj fel egy órákig tartó partira!

5. Mondjam vagy mutassam?
Tudjuk, hogy oldshool, de a listáról egyszerűen nem hagyhatjuk le az Activity-t. Annyi fajtája van már, hogy garantáltan megtalálod a bulihoz leginkább illőt. Bár minden partiban akadnak kétkedők, de hidd el, a végén őket is elragadja majd a játék heve. Szerintünk a szabályokat nem kell részletezni, és az is biztos, hogy meg fogtok pukkadni a nevetéstől, miközben a másik őrülten próbálja majd nektek elmutogatni a Zala felvágottat. És ha az Activity már uncsi, ott van még a tiltott és kimondhatatlan szavak játéka, a Tabu, vagy a legújabb őrület, az egyszerű, de zseniális Imagine, amelyben az egyetlen szabály, hogy nincs szabály.Akármelyik partijátékot is válaszd, előtte mérd fel a terepet, hogy a barátaid melyikre vevők a leginkább. Egy tuti: a nevetés még senkinek sem ártott meg, így bátran vesd be a játékokat a hangulat oldására vagy épp feldobására.

Megjött a kedved egy jó házibulihoz? A FUNDER PartyMixer játékkal most minden szükséges kelléket megnyerhetsz hozzá 100 ezer forint értékben! Mire vársz még? Rendezd meg te az év legmenőbb partiját!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->