Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Bérre menő kérdések az állásinterjún


Ha túl sokat kérsz, lecsúszol az állásról. Viszont balek se akarsz lenni, hisz jellemzően nem csupán a munka öröméért jelentkezel az állásra.  A „Mennyit kérjek?” kérdés megválaszolásához nyújtanak segítséget a következő tanácsok.

1.A legjobb fizetést akkor tudod elérni, ha önmagadat a legjobban tudod pozicionálni. Az önéletrajzod elolvasása, a személyes megbeszélés során a partnered érezze, hogy te vagy az igazi jelölt. Érződjön, hogy téged nagyon vonz ez a munka, hogy te mindent megteszel az elvárt szintű teljesítmény érdekében. Mert megvan benned az ehhez szükséges felkészültség és lelkesedés. Ennek bizonyítására írd le, mondd el, indokold meg részletesen, hogy mi minden indokolja a felvételedet! Ne legyél nagyképű, de a túlzott szerénység sem kifizetődő. Látszódjon, hogy téged nagyon érdekel ez az állás. Ha csak nincs egy „tuti nagybácsi”, akkor kizárólag te tudod magadat „eladni”. Megfelelő fizetésért!

2.A helyzet akkor a legnehezebb, amikor a munkaerőt kereső cég az önéletrajz beküldésével egy időben a bérigény megjelölését is kéri. Ilyenkor egy olyan fizetési sávot érdemes megadni, amelyik egyrészt figyelemmel van a feltételezhető munkaadói gyakorlatra, másrészt számunkra is megfelelőnek tekinthető. Feltétlenül egészítsük ki az igényünk megjelölését azzal, hogy mindezt majd a konkrét teendők és lehetőségek ismeretében szeretnénk pontosítani.

3.Az adott munkakörben szokásos bérekről kérdezősködj olyan barátaidtól, ismerőseidtől, akiknek elképzelhetően van információjuk erről! Érdemes az interneten is célzott keresést folytatni.

4.Gondold át azt is, hogy mi az a legalacsonyabb fizetés, amiért még vonzó lehet számodra az állás!

5.A fizetés mellett mérlegeld a nem kevésbé fontos tanulási, fejlődési, előrelépési lehetőségeket is!

6.Az állásinterjún ne hozd elő ezt a témát! Várd meg, amíg a partnered tér rá a „piszkos anyagiakra.

7.Az „Ön mennyi fizetésre gondol?” kérdésre adjál taktikus választ: „Természetesen alkalmazkodom az Önök e téren meglévő gyakorlatához. Szeretnék egy olyan – az Önök rendszeréhez illeszkedő – kompenzációt kapni, amely összhangban van e munkakör iránti elkötelezettségemmel, a felkészültségemmel.”

8.A fizetés mellett tájékozódj az egyéb állandó juttatásokról, valamint az esetleges teljesítményarányos többletkereseti lehetőségekről!

9.A bérre menő folyamat során még egy – Andrew Matthews munkásságából fakadó – gondolatot ajánlok figyelmedbe:

„Akkor van a legnagyobb esélyed a jólétre, ha azt csinálod, amit igazán szeretsz. A szeretet energia. Minden, amit szeretettel csinálsz, át van itatva nagyfokú energiával, és ezt az energiát könnyen át lehet váltani csilingelő érmécskékké.”  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->