Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Beszéljünk az összeköltözésről!


A puding próbája az evés. Nem is találhatnánk ennél találóbb mondást az összeköltözésre, hiszen nem más ez, mint egy óriási teszt, amiből minden kiderül. De vajon készen álltok a nagy lépésre? Válaszolj a következő öt kérdésre, és tudd meg, jöhet-e az összebútorozás!1. Többet alszotok egymás ágyában, mint a sajátotokban?
Ismerős a „hátizsákos szerelem” kifejezés? Amikor minden reggel úgy indulsz el otthonról, hogy táskádban ott virít a másnapi outfit, a fogkeféd és a dezodorod pedig már állandó kellék? Vagy amikor nem találsz egy pár zoknit sem, mert a felük a te másik felednél van? Ha ismerősek ezek a szituk, akkor előbb-utóbb felvetődik majd benned a kérdés: ha már úgy is minden este együtt alszotok, akkor miért ne tennétek meg ezt egy közös ágyban, a közös otthonotokban? Ugye?

2. Számolgatjátok még, ki mennyit fizet a boltban?
Amikor a közös kassza gondolatától már nem akad a torkodon a falat, akkor a kapcsolatotok új szintre, a „pénzügyileg érett” szakaszba lépett. A piszkos anyagiak az összeköltözés után azonnal előkerülnek. Ha albérletbe mentek, akkor a lakbéren és a rezsin, ha pedig közös lakást vásároltok, akkor a hitelen osztoztok. Felmerülhetnek egyéb – kétségekre okot adó – kérdések is. Ki mennyire spórolós? Kinek milyen pénznyelő hóbortjai vannak? Mennyi vizet és áramot használtok? Ha ezekre a kérdésekre tudod és el is fogadod a választ, akkor a pénzkérdés nálatok nem okozhat feszkót.3. Egymás agyára mentetek a nyaraláson?
Egy vakációról még viszonylag könnyen megléphetsz, ha őrületbe kergetett a párod eddig nem ismert rigolyája, összeköltözés után azonban már nem ilyen egyszerű a helyzet. Ha egy hosszabb nyaralást kibírtatok egy picinyke szobába összezárva, megannyi kompromisszum közé szorítva, mi több, élveztétek is egymás társaságát, akkor már le tudod szűrni, hogy milyen lakótárs lenne partneredből. Most, hogy itt a nyár, ki is nézhetsz egy jó kis utat, és el is kezdődhet az „összeköltözős” pilot projekt.

4. Ismered minden idegesítő szokását?
A jó tulajdonságokat szeretjük, a rossz tulajdonságokba szerelmesek vagyunk – legalábbis Karinthy Frigyes költőnk így gondolta. Ennél azért szerintünk árnyaltabb a helyzet, az összeköltözés után ugyanis elő-előbukkanhatnak olyan szokások, amelytől a falra mászol majd. Tutira hallottál már például a fogkrémről, ami beszárad, ha nem csavarod rá a tetejét. Vagy a felhajtva maradt WC-ülőkéről, ami a nőket kergeti az őrületbe. De a felkapcsolva hagyott villany, a gyűrötten kiteregetett ruha, vagy a szennyes zoknik előbukkanása egészen elképesztő helyekről is okozhat kellemetlen perceket, ha nem vagy rá felkészülve. Úgy érzed, hogy párod ezen a téren már nem okozhat neked meglepetést?

5. Meg tudjátok beszélni a problémáitokat?
Ha ezek után kétségbeestél volna, hogy ti talán soha nem tudtok majd egy fedél alatt élni, akkor csak nyugi. A fent leírtak többsége ugyanis kiválóan orvosolható, ha jól működik köztetek a KOMMUNIKÁCIÓ.

Ismerős, amikor gyűlik, gyűlik és gyűlik benned a sok sérelem, míg végül felrobban és mindent maga alá temet? Na, ez az, amit nem szabad megvárnod. Ha elő is jönnek olyan dolgok összebútorozás után, amiket nem tudsz elengedni, akkor ki vele! Ha tudtok a problémákról beszélni, és készek vagytok kompromisszumokat kötni, akkor erre az alapra már bátran építhettek.

Ha már nálatok is szóba került az együttélés, de még gyűjtenétek a saját kecóra, akkor első körben nézelődj a FUNDER ingyenes programjai között, és a belépők árát inkább tedd félre közös otthonotokra!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->