Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

BIVALYERŐS ÖNBIZALOM?


Önbizalom – bizony ez kell ahhoz, hogy lehengerlő légy a vizsgákon és egy randin is elcsábítsd a kiszemelt csajt/pasid. Minél magabiztosabb vagy, annál könnyedebben éred el a legmerészebb álmaidat és céljaidat!

Légy tisztában a gyengeségeiddel, gyúrj rá az erősségeidre, és a sikerélmény hatására az élet összes területén bátrabbá válsz, jobban teljesítesz majd! Meríts erőt a dicséretekből, és írd össze a pozitív értékeidet, hogy az élet legnehezebb helyzeteivel is mosolyogva nézhess farkasszemet!Nyerj erőt a dicséretekből és ne rágódj a múlton!
Az önbizalom egyik legnagyobb pusztítója az, ha állandóan a múltbéli problémákon agyalsz. Vizsgázni mész egy tanárhoz, aki korábban nagyon megszívatott, és előre rettegsz a múltbéli feszültség miatt? Randira készülsz álmaid srácával / csajával, és máris bevillan egy korábbi randi, amelyen eszméletlenül beégtél?Ideje felülemelkedni a múlt árnyain, és a jelenben élni, összpontosíts inkább a jövő sikereire! Csak így lesz világverő önbizalmad.

Ha nem mindig bízol magadban, akkor valószínű, hogy nehezen fogadod a dicséreteket. Gyakran előfordul, hogy a gyenge önbizalommal rendelkező emberek zavarba jönnek és nyomban hárítanak, amikor elismerést kapnak valakitől. Könnyen lehet, hogy legyintesz a méltató szavakra, ami öreg hiba. A pozitív vélemények így nem épülnek be az énképedbe, és gyengítenek ahelyett, hogy erősebbé tennének. Fogadd el mások dicséretét, és egyre izmosabbá válik az önbizalmad!

Sikermondatok és a pozitív értékek listája
Hangold magad sikerre, és a hétköznapokban is egyre magabiztosabb leszel, nemcsak a vizsgákon! Találj megerősítő mondatokat, amiket naponta többször elmondhatsz magadban, mert ezekből folyamatosan energiát meríthetsz. Ez elsőre kicsit nevetségesnek tűnik, de vedd komolyan! Bátrabban vágsz bele bármibe, amint jobban hiszel majd ezekben a mondatokban. Két klasszikus sikermondat, ami beválhat nálad: Képes vagyok rá, meg tudom csinálni/ meg tudok vele birkózni (a vizsgaidőszakban különösen nyerő lehet). Legalább ennyire jó a Legyőzöm a félelmeimet, ha tényleg komolyan veszed, és apránként egyre jobban hiszel benne. De akkor űzöd mesteri fokon az önbizalomerősítés művészetét, ha a saját életedből vett ötletekkel is gazdagítod a sikermondatokat, mert minél személyesebbek, annál jobban hatnak.

Készíts egy szuper listát a legjobb tulajdonságaidról. Legyen mindig előtted, milyen bolondos, kiváló megfigyelő vagy eredeti gondolkodó vagy. Ebből óriási erőt meríthetsz, és klasszisokkal jobban fogod érezni magad. Legyen az a házi feladatod minden este, hogy összegyűjtesz 3-4 pozitív jellemvonást.

Légy tisztában a saját erősségeiddel és gyengeségeiddel (igen, az utóbbiról is írhatsz egy listát), és nem kell ráfeszülnöd arra, hogy az élet minden helyzete pozitívan alakul-e a környezetedben. A listával a kezedben mindig tudni fogod, hogy a mindent megtettél-e, és rajtad múlt-e, ha esetleg nem sikerül valami.

Egyre magabiztosabb vagy az élet minden helyzetében? Akkor a sok önbizalom-pimpelés után lazulj be, és találj egy szuper bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->