Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Bónusz tipp álláskereséshez


A biztos siker érdekében nem elég a szokásos tippekből tanulni. Hasznos, megszívlelendő tapasztalatokhoz juthatunk akkor is, ha tudjuk: Hogyan NE keressünk állást?

Pintér Zsolt karrier-tanácsadót, a "Hogyan csináljunk karriert? – Az álláskeresés enciklopédiája" című könyv szerzőjét kérdeztük a bakikról. Egy kis ízelítő a gyűjteményéből:

A kórházi élmények ecsetelése a cv-ben

Egy menedzser önéletrajzában például a szakmai múltja mellett a következőket osztotta meg az olvasókkal: Párizsban történt látogatása során vakbélgyulladást kapott, ami miatt haza kellett jönnie. Egy budapesti kórházban ápolták két hétig, ahol egyébként borzasztó ízű volt az étel...

Viszket?

Egy alkalommal például az ügyfél a beszélgetés során amellett, hogy gyakorlatilag feküdt a széken, pótcselekvésként folyamatosan hol az orrát, hol a fülét piszkálgatta. Amikor pedig kis változatosságra vágyott, úgy döntött, a bokája felé veszi az irányt – és elkezdte vakargatni.

Vadászruhában, vadászkalapban a fényképen – állatbarátként

A legjobban akkor lepődtünk meg, amikor a kezünkbe fogtuk egy multinacionális cég területi igazgatójának pályázatát. Az abban lévő fényképen ugyanis az úr egy terepszínű vadászruhában, vadászsapkában pózolt – nyakában egy anakondával. Ráadásul az önéletrajzában az igazgató megjegyezte: „állatbarát vagyok”.

Cserépgyárba Armani öltönyben

Egy téglaipari vállalkozás (cserépgyár) termelési vezetőt keresett, és a kiválasztás utolsó köreiben gyárlátogatásra hívta a lehetséges pályázókat. Az egyik jelöltnek sikerült erre az alkalomra Armani öltönyt felvenni fényesen tiszta cipővel. Ami egyébként egy állásinterjún kiváló ízlésre vall, a gyárlátogatás során azonban nem feltétlenül. A belépés után ugyanis a pályázó gyakorlatilag azonnal elsüllyedt az agyagban.

Viccesen komoly:
• „Én mindig elkésem a munkából, de jóváteszem azzal, hogy korán távozom.” (Charles Lamb)
• „Bármikor, ha megkérdezik, hogy meg tudsz-e csinálni valamit, válaszold azt: ’Természetesen!’ Aztán állj neki és találd ki, hogyan is kell.” (Theodore Roosevelt)

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->