Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Budapest legszuperebb piknikező helyei


Itt a tavasz! Eljött a kerthelyiségek, a kinti bulizások és a szabadtéri programok ideje! Most megmutatunk 10 olyan budapesti helyet, amelyek a forgalmas főváros igazi zöld gyöngyszemeinek számítanak. Ha már tervezed a kirándulásokat és a piknikező délutánokat, érdemes először itt körülnézned!

A jó idő közeledtével mindenkiben megfogalmazódik az igény, hogy a szabadban töltse a délutánjait, és feltöltő, hangulatos helyeket keresgél, ahol barátaival cseveghet egy finom ital társaságában. Budapest egy igazi betonrengeteg, de ha ügyesek vagyunk, itt is megtalálhatjuk azokat a zöld és barátságos helyeket, amik kiszakítanak a hétköznapok forgatagából. Meg is mutatjuk, hogy pontosan hol!

1.Gül baba türbéje
Az iszlám zarándokhely és az alatta lévő rózsakert szuper hely az üldögélésre, láblógatásra és sétálásra, pláne virágzás idején. A közvetlen környéket pedig fotózáshoz is ajánljuk!2. Várkert Bazár
Az újonnan felújított Várkert Bazárt nagyon szeretjük. Egyre többen fedezik fel a tavasz elején még kihalt tereket, és nemcsak napközben használják ki őket, hanem este is. Ha szereted a napszaktól függetlenül hangulatos helyeket, ezt ne hagyd ki!

 

3. Filozófusok kertje
A Gellért-hegy legkellemesebb része a Filozófusok kertje. A hegy számtalan „városra bámészkodós” pontja közül, ha egyet kellene választani merengésre, ez lenne az. Lehet fűben és padon ülni, párkányról városra csodálkozni, ráadásul mindig nyitva van.

 

4. Margit-sziget
A város egyik kedvenc szabadidőközpontja. Nem is csoda, hiszen a vízparti futópálya, a kerthelyiségek, az állatsimogató és a romok között el is lehet tölteni akár egy egész napot. Sőt, este is különleges program, pláne ha az óránként zenélő szökőkút megtekintését is beiktatod!

 

5. Budai Váralagút
A Budai Váralagút feletti placc már régóta az esti borozások és filozófiai beszélgetések kedvelt színtere. Amióta kiépítették, azóta még jobb és veszélytelenebb lett az ott lógás. Ha szép kilátást szeretnél a Lánchídra és a pesti rakpartra, ezt a helyszínt ajánljuk, főleg estére!


 

6. Március 15-e tér
A felújított tér amúgy is egy kedvenc közösségi hely lett, de ehhez csak hozzátesz egy kis zöld rész és a természet egy szelete az Erzsébet-híd lábánál.

 

7. Budai Arborétum
A Móricz Zsigmond körtérről csak 10 percnyi sétára elhelyezkedő arborétum a város legszebb és leggazdagabb virágoskertje. Ha nem is este, de uzsonnaidőre tökéletes helyszínválasztás!

 

8. Nehru part
A Petőfi híd lábától a Bálnáig elterülő rakparti sétány a kora esti órák igazi csemegéje. Nemcsak a park és a számtalan kiülős limonádézó és fröccsöző miatt (amit megtalálunk, ha tovább sétálunk a Szabadság híd irányába), hanem a naplementében megmártózó padok miatt is.

 


9. Kopaszi gát
A nemrég kiépített Lágymányosi öböl és Kopaszi gát igazi felüdülést nyújt minden látogató számára. Nagyon szép hely, nemcsak futásra, hanem bármilyen rekreációra, sétára és fagyizásra!

 

10. Normafa
Végül, de nem utolsó sorban a város legkedvencebb piknikező és kirándulóhelye, Normafa. Bográcsozó helyek, játszótér, túraút, erdő, kilátók és megannyi csoda várja a kikapcsolódni vágyókat. A Széll Kálmán térről a 21-es busszal könnyedén megközelíthető.Kedvet kaptál a szabadtéri programokhoz? Esetleg nyitott vagy arra is, hogy ezt az időtöltést megfűszerezze egy-egy koncert vagy közösségi megmozdulás? Ne habozz, nézz körül a FUNDER-en, ahol rengeteg ingyenes programlehetőség vár rád országszerte!
           

       

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->