Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

DRÁGA ÉTTERMI KAJA? FŐZD MEG OTTHON!


Szeretnéd minőségi kajákkal lenyűgözni a barátaidat? Akkor fejlődnöd kell az otthoni főzésben! Találd meg az arany középutat a sózás művészetében, használj minél frissebb fűszereket és több olívaolajat. Legyen meg mindennek a maga helye a konyhában, ízesíts több lépésben, és ne forgasd állandóan az ételt sütés közben!

Ez csak néhány a profi séfek tippjei közül, amelyekkel otthon is ínycsiklandozó falatokkal kápráztathatod el a vendégeid ízlelőbimbóit! Olvass tovább a többi trükkért!A só és a fűszerek fortélyai
Az otthoni kaja sokszor azért nem olyan fincsi, mint az éttermi, mert nincs rajta annyi só. Persze azért nem kell egy zacskónyi sót rászórni az ételre, érdemesebb inkább apránként ízesíteni és kóstolgatni a fenséges fogás ízharmóniáját. Ne parázz azon, hogy még egy csipetnyi sóval gazdagítsd a vacsorát, ha úgy érzed, ez sokat tesz hozzá az ételhez!Gyakran egyszerűen nincs elég időnk a főzésre, ezért annak minden mozzanatával spórolni akarunk. Könnyen lehet, hogy egyszerre szórjuk rá a fűszereket a kajára, ami óriási baklövés! 

Így egyetlen lépésben határozod meg az étel ízét, pedig ezt több lépésben kellene megvalósítani. Apránként sózz, fűszerezz (egy levesnél például simán ízesíthetsz apránként, akár három lépésben is). A tökéletes ízharmóniához viszont a főzés végén is meg kell kóstold a kaját – és ha nem vagy elégedett, akkor még tudsz javítani a végeredményen!

Friss fűszerek – bizony rengeteget adnak az otthoni lakomák minőségéhez. A fűszer annál szárazabb, minél frissebb. Kóstoltál már például friss petrezselymet? Össze sem lehet hasonlítani a tartósított változatával, és ez a többi fűszerre is igaz! A fűszerek között azonban érdemes minél gyakrabban leltározni, mert lőttek a gasztronómiai élménynek, ha lejárt szavatosságúval ízesíted az ételt.

Konyhai rend és a fenséges olívaolaj
A főzős tévéműsorokban a séfek szédítő tempóban rohangálnak a konyhában, mert minden kajának azonnal el kell készülnie – naná, hogy csúcsminőségben. Ehhez az kell, hogy a főzés minden mozzanatában gyors és időhatékony legyen az ételek elkészítése. Mi a titok? Az, hogy mindennek megvan a pontos helye a konyhában. Máris flottabb az egész folyamat, ha előre előkészíted a fűszereket, a vágódeszkát, és a kések, az edények pedig használatra készek. Tudtad, hogy az is ronthat az ételek minőségén, ha állandóan forgatod a húst és a zöldségeket sütés közben?Felesleges fél percenként forgatni, mert nem ettől fog normálisan átsülni. Persze vannak olyan ételek (mondjuk a rizottó), ahol kiemelten fontos figyelni és állandóan forgatni az ételt, de nem kell minden alkalommal folyamatosan a kajával babrálni sütés-főzés közben. 

Rutinból megfőzöl egy finom fogást, de azt szeretnéd, hogy egyszerűen fenséges legyen? Akkor légy bevállalós, és önts rá minél több olívaolajat! Egy szimpla olasz tésztával vagy a bruschettával például képes csodákat tenni, ha merészebben kezeled a konyhában az olívaolaj kérdését. De csak olyan ételeket olívázz, amiket ez feldob, például ne a pacalra vagy a mákos tésztára locsold, azok olíva nélkül is zseniálisak lehetnek.

Fejedelmi lakomákat főzöl otthon ahelyett, hogy drága éttermekben szórnád el a pénzedet? Szuper, de azért szakíts időt a lazulásra is. Csekkold a legmenőbb bulikat a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->