Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Egy lakással otthon a világban


Utazási rezsidet is csökkentheted, ha hotelek és hostelek hívogatása helyett a közösségi szállásmegosztó oldalakra regisztrálsz. Szerencsére ma már sokan szeretnek itthon és külföldön is vendégeket fogadni, ha pedig te is beszállsz saját lakásoddal a buliba, komplett üres pecókat is elcsíphetsz nyaraláskor. Lássuk, hogyan!

Az utazás az interneten kezdődik: a legtöbb hátizsákos turistát a Couchsurfing vezette be az ingyenes vagy extrém olcsó szálláshelyek világába. Ebben az online közösségben nem feltétlenül elvárás, hogy a külföldi vendégeskedésért cserébe bármikor-bárkit te is vendégül láss. Ritka viszont, hogy egy teljes lakást biztosítsanak neked, amikor megállapodsz újdonsült külföldi vendéglátóddal: ő általában egy nem használt lakrészt, vagy csak egy kanapét, ágyat kínál neked - és felturbózza ott-tartózkodásod helyismeretével, vendégszeretetével. Íratlan szabály, hogy ezt illik viszonozni: ha az odautat kibírja, akkor legalább egy családi csomag Túró Rudival, és kellő nyitottsággal az újdonságokra.

Kibővülnek a szálláslehetőségeid, ha te is bedobsz egy lakást a virtuális közösségbe: a HomeExchange segítségével szinte bármilyen időszakban, bármilyen nagyvárosban találhatsz olyan tagot, akivel egy nyaralás idejére elcserélheted a saját lakásod. Így lehet nyaraláskor intim szálláshelyed, amiről magad döntheted el, hogy egyedül vagy ismerősökkel közösen használod..

Persze a saját lakás a kanapészörföléskor is előnyt jelent: azok a Couchsurfing-tagok, akik fogadnak vendégeket, könnyebben és gyorsabban találnak szállást, ami nagy előny akkor, ha körutazásra indulsz és spontán alakítod a nyaralás állomásait. Ugyanis a legjobb ajánlás, ha a szálláskérő sokcsillagos vendéglátó a saját városában.

Belevágnál a közösségi nyaralásba, de még nem tudod, hol altatnád a vendégeket?
Csekkold a Fundamenta tippjeit!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->