Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Érdemtelenül senki nem él meg a zenélésből


Sokan törik a fejüket azon, hogyan hagyhatnák ott polgári foglalkozásukat, hogy szenvedélyüknek, a zenélésnek éljenek. A Szabó Benedek és a Galaxisok frontembere új albumának megjelenése kapcsán nyilatkozott egy zenei portálnak.

A legszebb éveink album a merengős hangulatú, feltörekvő formáció második lemeze. Az albumot a kritikusok már most a 2015. év magyar albumaként emlegetik, mások szerint pedig a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenei párja. Az erős szövegek kétségtelenül olyan helyzeteket idéznek fel, amelyekkel mindenki szembesül, ha késő húszas éveit Budapesten éli.

Az új album ingyen hallgatható a Szabó Benedek és a Galaxisok Bandcamp-oldalán, a frontember szerint ez így sem ráfizetés, hiszen házi stúdióban vették fel a lemezt, a stúdió tulajdonosa pedig megelégedett az ajándékba kapott viszkivel és egyebekkel.

Benedek a Quartnak adott nagyinterjújában elismeréssel szól azokról a zenészekről, akik csak a zenélésből élnek vagy szeretnének élni. Ahhoz viszont, hogy ez sikerüljön, rengeteg pénzt és időt kell áldozni. Akik ezt az áldozatot meghozzák, jogosan várják el, hogy egy idő után megtérüljön befektetésük. Benedek viszont egyelőre nem sorolja magát közéjük: tervei szerint minden Szabó Benedek és a Galaxisok album ingyenes lesz, és bár látja, hogy a koncertezés egyre több pénzt hoz a konyhára, azért polgári foglalkozását nem adja fel.

A dalszerző-frontember szerint érdemtelenül senki sem él meg a zenélésből, hiszen előtte éveken át kell keményen dolgoznia, hogy sikerüljön függetlenedni az egyéb pénzforrásoktól. A zenész egyelőre nem tudja elképzelni, hogy csak a zenélésből éljen, bár bevételei között egyre nő a gázsi jelentősége.

Épp egy befutott zenekarral közös fellépés adott új irányt A legszebb éveink album hangzásának: Benedekék eredetileg nem akartak basszusgitárt az új dalokba, de egy Vad Fruttikkal közös koncert után Likó Marci, a Fruttik frontembere mondta, hogy szerinte jobb lenne a rockzenekari hangzás, és így ajánlotta be Sallai Laci basszusgitárost a Galaxisokba. A fellépések során Benedeket és társait meggyőzte, amit basszusfrontról hallottak, és úgy döntöttek, megváltoztatják az új album koncepcióját, hogy ne hagyják ki Lacit hangszerével az új albumról.

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->