Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

FESZTIVÁL ÚTIKALAUZ KEZDŐKNEK


SÁTRAZÁS, AVAGY A FESZTIVÁLNOMÁDOK ÉLETE


Ha tudsz szállást szerezni a közelben a fesztivál idejére, akkor szerencsére nem kell túlgondolnod a felkészülést, mert mindent vihetsz magaddal, amit egy nyaralásra vinnél.


Azonban ha sátrazol, érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat.

Se buta, se okos kütyüt ne vigyél! Maximum ha non-stop magadnál tudod tartani. 
  Vannak, akik előszeretettel fosztogatják a sátrakat. 
Olyat se vigyél, ami után bánkódnál, ha esetleg lába kél!
- A bőröndöt felejtsd el, maradj az óriási túrahátizsáknál!
Mellé jöhet egy kisebb táska, amiben a koncertek alatt magadnál tarthatod az értékeidet.
- Vigyél kényelmes cipőt és ruhákat (magassarkú, szép cipő OFF)!
- Szó szerint készülj hidegre-melegre! A hőmérséklet ingadozhat, és ezúttal nincs hova hazaugrani egy pulcsiért.
Az olcsó sátrakat felejtsd el! Erre ne sajnáld a pénzt, mert hamar megbánod. Egy durvább vihar, és lőttek a fesztiválodnak.
Esőkabátot feltétlenül csomagolj! Elemlámpa! Hálózsák!

Egy szó, mint száz: készülj úgy, mintha többnapos erdei túrára mennél! Akkor nem lesz gond.

A FESZTISZTÁLKODÁS TITKAI


Ha szállást béreltek, megint egyszerű a dolgod. Minden szükséges higiéniás kelléket magaddal vihetsz.Sátrazás esetében azonban csak a létfontosságúakat vidd: tusfürdő, szappan, fogkrém, fogkefe, toalettpapír és dezodor végtelen mennyiségben. Esetleg fésű, hajformázók és egy kisebb tükör, hogy lásd, partiképes állapotban vagy-e már. De a legfontosabbat se felejtsd el, a kézfertőtlenítőt!


AZ ORVOSI SÁTOR MESSZE VAN


Ezért egész nap legyen nálad fejfájáscsillapító, lázcsillapító és sebtapasz. Szintén vigyél magaddal szúnyogriasztót és naptejet. Ezt sokan elfelejtik, és ezzel megkeserítik a várva-várt fesztiválélményt. Ha sátrazol, akkor jöhet elsősegély csomag is, svájci bicskával kiegészítve.


KAJA ÉS MENTES ÜDCSI


A legtöbb fesztiválra ételt „kereskedelmi mennyiséget nem meghaladó mértékben” és mentes üdítőt vagy vizet vihetsz be, általában 2,5 liter vagy egy bármekkora PET palack mennyiségben.

Ez nem is hangzik olyan rosszul, ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy a hőségben még a konzerv kaja is megromlik fél nap alatt. Tehát, akkor jársz a legjobban, ha számolsz a fesztivál területén vagy ahhoz nagyon közel történő étkezés költségével, valamint az üdítők árával.

Az ivóvíz szinte minden kemping területén ingyen van, emiatt nem kell aggódnod. Sőt, hőségriadó esetén a legtöbb eseményen palackos vizet is osztanak ingyen.

A BÓDÍTÓ VARÁZSITALOK


Nem tagadhatjuk: a fesztiválokon mindenki iszik. Mivel egyik fesztiválra sem lehet bevinni alkoholos italokat, az alapozást vagy kint, vagy bent tudod megoldani.

Értelemszerűen bent drága, kint olcsó(bb). Javasoljuk, hogy a „töményezést” oldd meg a fesztivál területén kívül, a kapukon belül pedig maradj a sör-bor párosnál!


A fesztiválok területén 99%-ban már nem lehet készpénzzel fizetni. Vagy PayPass-szel, másnéven „érintős” kártyával oldalható meg a javak vásárlása, vagy az adott fesztivál saját kártyájára tölthetsz fel pénzt, és azzal fizethetsz a termináloknál.

Jó ötletnek tűnik a bankkártya, de nem az. Egy fesztiválon végtelen mennyiségű pénzt el lehet költeni, ezért inkább használd a fesztivál saját kártyáját!


FUNDER-TIPP


Mielőtt megvennéd a jegyedet, gondold végig, mi mennyibe fog kerülni!
Evés, ivás, italozás, szállás/kempingezés, utazás, stb. Lehet, hogy a hetijegy olcsónak tűnik, de a többi költség a bérlet árának többszörösére is rúghat.

Ha pedig visszatértél a fesztiválról, kipihented magad, és már unatkozol, nincs más dolgod, mint körülnézni ingyenes programjaink között a FUNDER-en!                        
         

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->