Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Filmötletek kuckós estékre


Legszívesebben nem mennél sehova, csak kikapcsolnád az agyad a hosszú januári napok végén? Ilyen is előfordul, és nekünk ilyen alkalmakra is vannak ötleteink. Íme, 10 olyan klasszikus film párban a remake-jével, amelynek érdemes megnézni mindkét változatát a maximális filmélményért!

1. A tetovált lány 2009 / 2011
A svéd film után elkészült amerikai (Girl with the Dragon Tattoo) változat még az eredeti könyv és film rajongóival is megszerettette magát. A David Fincher rendezésében elkészült remake a rendező szerint is annyira sztorihű maradt, hogy megdöbbentően adja át, mi zajlik a felszín alatt a társadalomban.


2. Vanília égbolt (eredeti: Nyisd ki a szemed) 1997 / 2001
Sok vita megy arról, hogy melyik film a jobb. Az általános vélemény szerint az 1997-es verzió viszi a prímet. Ennek rendezője később folytatta diadalmenetét és ő készítette a Más világ vagy a Belső tenger filmeket is, ezért már érdemes a Nyisd ki a szemedet látni! Az új verzióban pedig az a pláne, hogy Tom Cruise játssza a főszerepet.
 

3. Legenda vagyok (eredeti: Az utolsó ember a földön) 1964 / 2007
Abban nincs vita, hogy a film minden idők egyik legnépszerűbb poszt-apokaliptikus sztorijára épül, és a sci-fi rajongók jól ismerik a film múltját. Az eredeti fekete-fehérben is ütős, de az újban Will Smith alakítása kihagyhatatlan, ahogy a veszélyekkel teli New York-i mindennapokban küzd a vírusfertőzöttekért.
 

4. Walter Mitty titkos élete 1947 / 2013
Az új feldolgozás nem hibátlan, de a sztorit tökéletesen átadja arról, hogy a videóklipek hogyan formálták át az MTV-generáció vizuális gondolkodását. Az eredeti film annyira emlékezetes, hogy több színész- és rendezőnevet is sokáig rebesgettek a remake kapcsán, végül kettő az egyben megoldás született, Ben Stiller személyében. 
 

5. Alice Csodaországban 1951/ 2010
A történet maga minden mesekedvelő számára ismerős, az új verzió azonban képi világával lenyűgöző moziélményt nyújt. A filmben a mesevilágba csöppenő Alice ráadásul olyan sztárokkal találkozik, mint Johnny Depp, Anne Hathaway és Helena Bonham Carter.
 

6. Holtpont 1991 / 2015
Az extrém sportőrültekről szóló film eredeti változatában Keanu Reeves és Partick Swayze szórakoztatják a nézőt ejtőernyős- és szörfmutatványokkal, ráadásul ezeket maguk a színészek hajtották végre. Ezzel szemben az új verzió sem unalmas, kiegészülve a mai extrémitásokkal, például a mókusugrással vagy a snowboardozással. A film mind látványban, mind pedig történetben nagyon egyedi.
 

7. A tégla (eredeti: Szigorúan piszkos ügyek) 2002 / 2006
Scorsese és csapata négy Oscar-díjat söpört be a hollywoodi remake-ért, amiben erős szereplőgárda vonul fel: Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg és Jack Nicholson is játszik benne. Igazi sztárparádé egy olyan filmben, ahol a rendőrség egyik tagja a maffiába, a maffia pedig a rendőrségbe épül be.
 

8. Kéjlak 2008 / 2014
Az eredeti belga kasszasiker rendezője annyira jónak találta a film alapötletét, hogy egy amerikai változatot is megálmodott, amit aztán az egész világ megismerhetett. Egy csavaros történetű film, jól megírt forgatókönyvvel és kidolgozott karakterekkel. A remake 2014-ben készült el, mi pedig mindkét filmet bátran ajánljuk! 
 

9. A kör (eredeti: Ringu) 1998 / 2002
Az eredeti japán thriller megalapozta a remake hangulatát és sztorijának népszerűségét is. A sztori egy videókazetta megnézésének végzetes következményeiről szól. A remake ehhez adott még gondosan kiválasztott színészeket és speciális effekteket is, így aztán még többet hozott a konyhára, mint az első változat.
 

10. Az olasz meló 1969 / 2003
Habár az eredeti angol vígjátékot nagyon sokan szeretik a szereplők és a helyszínek miatt, az új film is jogosan nyerte el a nézők dicséretét akciójeleneteinek és autós üldözéseinek köszönhetően. Ha valaki szereti a más szemszögből, kicsit más stílusban újraforgatott különleges sztorikat, feltétlenül nézze meg a 2003-as változatot!
 

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->