FUNDER - az ország díjmentes szórakozásra specializált programajánlója
 
 

Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Filmötletek kuckós estékre


Legszívesebben nem mennél sehova, csak kikapcsolnád az agyad a hosszú januári napok végén? Ilyen is előfordul, és nekünk ilyen alkalmakra is vannak ötleteink. Íme, 10 olyan klasszikus film párban a remake-jével, amelynek érdemes megnézni mindkét változatát a maximális filmélményért!

1. A tetovált lány 2009 / 2011
A svéd film után elkészült amerikai (Girl with the Dragon Tattoo) változat még az eredeti könyv és film rajongóival is megszerettette magát. A David Fincher rendezésében elkészült remake a rendező szerint is annyira sztorihű maradt, hogy megdöbbentően adja át, mi zajlik a felszín alatt a társadalomban.


2. Vanília égbolt (eredeti: Nyisd ki a szemed) 1997 / 2001
Sok vita megy arról, hogy melyik film a jobb. Az általános vélemény szerint az 1997-es verzió viszi a prímet. Ennek rendezője később folytatta diadalmenetét és ő készítette a Más világ vagy a Belső tenger filmeket is, ezért már érdemes a Nyisd ki a szemedet látni! Az új verzióban pedig az a pláne, hogy Tom Cruise játssza a főszerepet.
 

3. Legenda vagyok (eredeti: Az utolsó ember a földön) 1964 / 2007
Abban nincs vita, hogy a film minden idők egyik legnépszerűbb poszt-apokaliptikus sztorijára épül, és a sci-fi rajongók jól ismerik a film múltját. Az eredeti fekete-fehérben is ütős, de az újban Will Smith alakítása kihagyhatatlan, ahogy a veszélyekkel teli New York-i mindennapokban küzd a vírusfertőzöttekért.
 

4. Walter Mitty titkos élete 1947 / 2013
Az új feldolgozás nem hibátlan, de a sztorit tökéletesen átadja arról, hogy a videóklipek hogyan formálták át az MTV-generáció vizuális gondolkodását. Az eredeti film annyira emlékezetes, hogy több színész- és rendezőnevet is sokáig rebesgettek a remake kapcsán, végül kettő az egyben megoldás született, Ben Stiller személyében. 
 

5. Alice Csodaországban 1951/ 2010
A történet maga minden mesekedvelő számára ismerős, az új verzió azonban képi világával lenyűgöző moziélményt nyújt. A filmben a mesevilágba csöppenő Alice ráadásul olyan sztárokkal találkozik, mint Johnny Depp, Anne Hathaway és Helena Bonham Carter.
 

6. Holtpont 1991 / 2015
Az extrém sportőrültekről szóló film eredeti változatában Keanu Reeves és Partick Swayze szórakoztatják a nézőt ejtőernyős- és szörfmutatványokkal, ráadásul ezeket maguk a színészek hajtották végre. Ezzel szemben az új verzió sem unalmas, kiegészülve a mai extrémitásokkal, például a mókusugrással vagy a snowboardozással. A film mind látványban, mind pedig történetben nagyon egyedi.
 

7. A tégla (eredeti: Szigorúan piszkos ügyek) 2002 / 2006
Scorsese és csapata négy Oscar-díjat söpört be a hollywoodi remake-ért, amiben erős szereplőgárda vonul fel: Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg és Jack Nicholson is játszik benne. Igazi sztárparádé egy olyan filmben, ahol a rendőrség egyik tagja a maffiába, a maffia pedig a rendőrségbe épül be.
 

8. Kéjlak 2008 / 2014
Az eredeti belga kasszasiker rendezője annyira jónak találta a film alapötletét, hogy egy amerikai változatot is megálmodott, amit aztán az egész világ megismerhetett. Egy csavaros történetű film, jól megírt forgatókönyvvel és kidolgozott karakterekkel. A remake 2014-ben készült el, mi pedig mindkét filmet bátran ajánljuk! 
 

9. A kör (eredeti: Ringu) 1998 / 2002
Az eredeti japán thriller megalapozta a remake hangulatát és sztorijának népszerűségét is. A sztori egy videókazetta megnézésének végzetes következményeiről szól. A remake ehhez adott még gondosan kiválasztott színészeket és speciális effekteket is, így aztán még többet hozott a konyhára, mint az első változat.
 

10. Az olasz meló 1969 / 2003
Habár az eredeti angol vígjátékot nagyon sokan szeretik a szereplők és a helyszínek miatt, az új film is jogosan nyerte el a nézők dicséretét akciójeleneteinek és autós üldözéseinek köszönhetően. Ha valaki szereti a más szemszögből, kicsit más stílusban újraforgatott különleges sztorikat, feltétlenül nézze meg a 2003-as változatot!
 

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug