Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

HALHATATLANOK LESZÜNK, ÉS KIBORGOK?


Nincs mese, eljött a viselhető technológiák kora, és az okos eszközökkel brutális mennyiségű információhoz jutunk. Egyelőre nem vagyunk kiborgok. De vajon megúszhatjuk, hogy gépemberré váljunk?

Itt az új embertávirányító: az okosóra
Eddig csak a sci-fikben láttunk észveszejtően menő kütyüket, de mindez mára kezd a hétköznapjaink részévé válni.Az okosóra úgy figyel az egészségünkre, mint egy lelkes személyi edző: vérnyomást és pulzust mér, számolja a lépéseinket, és még alvás közben is vigyáz a légzésünket. Ezek után jön az okoskodás: javaslatokat küld arról, hogyan lendüljünk még ennél is jobb formába. A technológia átveheti az uralmat a szokásaink fölött, de vajon még jobban beférkőzhet-e életünkbe? Konkrétan a bőrünk alá?

Élő szövet a fémvázonAz okos órák, a Google-szemüvegek és a még fejlettebb smart eszközök többet tudnak rólunk, mint azt általában gondoljuk. A jövőkutatók szerint a technológia ugrásszerű fejlődése nemsokára őrült tempósra válthatja mindennapjainkat is, aminek lehetetlen megjósolni a következményeit.Ray Kurzweil feltaláló szerint rövidesen beköszönt a technológiai szingularitás kora, és elmosódik a határ az ember és a technológia között. Elképesztő szintre léphet az emberiség evolúciója: az agy-számítógép kapcsolat aktiválásával semmit sem fogunk elfelejteni. Így a technológiai fejlődés során egyszer tényleg eljuthatunk oda, hogy halhatatlanokká váljunk –legalábbis az emlékeink. De te vágysz ilyen jövőre?

Vissza a jelenbe. Ha úgy érzed, kicsit túlterheltük a szervered információkkal, akkor futtass le egy frissítést a Funder programjaival!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->