Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Hallgass zenét ingyen, legálisan


Manapság már nem kell féllegális forrásokból vagy torrent oldalakról letöltened, ha ingyen szeretnél zenét hallgatni. A YouTube-on kívül számos szolgáltatás van, amit díjtalanul használhatsz. Felkutattuk és összegyűjtöttük a Magyarországról is elérhető internetes szolgáltatásokat, ahol non-stop pöröghetsz kedvenc slágereidre.A legismertebb: Spotify

Talán a legismertebb előfizetéses streaming zeneszolgáltatás. Több, mint 75 millió felhasználója nem tévedhet. A hasonló szolgáltatások közül a legtöbb eszközre elérhető Spotify-on 30+ millió zeneszámot hallgathatsz teljesen ingyenesen.

Természetesen a Spotify is köteles megfizetni a jogdíjakat a kiadók részére, így az ingyenesség ára, hogy csak online kapcsolattal tudod hallgatni a zenéket, és azokat néha reklámok szakítják meg. Viszont jó hír, hogy a mobilos verzióban is korlátatlanul pöröghetsz kedvenceidre. Igaz, ott korlátozva van, hány számot tudsz átugrani közvetlenül egymás után.

A legidősebb: Deezer

Az egyik legrégebbi szolgáltatás a témában, viszont valamivel kevesebb felhasználója van, mint a Spotify-nak. Ettől függetlenül ugyanúgy remek ingyenes zenehallgatásra. Kollekciójának mérete még kicsit nagyobb is, mint a csíkos zöld óriásé.

Az ingyenes verzió hirdetésekkel tarkítva korlátlanul használható weben és mobilon, ugyanakkor utóbbin csak a Deezer által automatizált, stílusodhoz illő lejátszási listákat tudod hallgatni.

Mixekre és indie zenére: SoundCloud

Nehéz megbecsülni, hány zeneszám lehet fent a SoundCloudon, de az előző két programmal összehasonlítva nagyjából végtelen számú. Az alapvetően szabadúszó zenészek számára kitalált szolgáltatás annyira népszerű lett, hogy gyakorlatilag mindent itt találsz meg, ami nem a nagy kiadóktól jön. Remixek végtelen tárháza vár rád, valamint független művészek fülbemászó alkotásai.
 
Mivel a cég a zenészekből él, és nekik nyújt fizetős szolgáltatásokat, ezért a zenehallgatás teljesen ingyenes weben és mobilon is, korlátozások nélkül.
 
Új zenére és felfedezésre: last.fm

Közel 60 millióan használják a last.fm-et minden nap, hogy új zenéket találjanak. Alapvetően nem streaming zeneszolgáltatás, sokkal inkább egy ajánlórendszer, viszont a zenéket ugyanúgy meghallgathatod rajta ingyen.

Elérhető mobilról is, azonban fontos megjegyezni, hogy a last.fm inkább új zenék és stílusok felfedezésére való, nem pedig lejátszási listák elmentésére és online zenehallgatásra.

Rádiófanatikusoknak: Mixcloud

Az összes bemutatott szolgáltatás közül a Mixcloud hasonlít leginkább a hagyományos rádiókhoz. Itt nem zeneszámokat találsz, hanem zenei műsorokat, DJ szetteket és hosszú mixeket. Kiemelendő, hogy itt például a Petőfi és a Tilos rádió DJ-inek szettjeit is megtalálod. 

Hasonlóan a SoundCloudhoz, ez is teljesen ingyenes a hallgatók számára, és mobilra is letöltheted.

Az élőzene kedvelőinek: FUNDER

Ha pedig úgy érzed, elég volt a hangszórókból és fülhallgatókból, és inkább már élőben játszott ritmusokra pörögnél, akkor csekkold a FUNDER-t, ahol számos díjmentes zenés programot találsz országszerte.        
               

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->