Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

HÁZIBULIZZ ÚGY, HOGY A LAKÁS IS MEGMARAD


Van az a mondás, hogy a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Ha valaha szerveztél már házibulit magadhoz, pontosan tudod, hogy milyen lehetetlen és végtelen harcnak tűnik megakadályozni a vendégeket a károkozásban - legyen szó poharakról, az elfogyasztott étel és ital mennyiségéről vagy a padlószőnyeg épségéről. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen egyszerű óvintézkedésekkel őrizheted meg a kecód vagy az albid eredeti állapotát úgy, hogy közben te is nyugodtan bulizhatsz.
El az értékekkel!

Persze nem azért, mert azt kellene feltételezned, hogy ellopja valaki. Sokkal inkább azért, mert valaki véletlenül kárt tehet bennük. Játékkonzol, keretezett képek és kedvenc tárgyaid a polcról, okoskütyük és minden más, ami fontos számodra: fiókba velük!

Bevásárlólistára felvenni: eldobható poharak és tányérok

Sajnos olyan statisztikát nem találtunk még, hogy hány házibuli ért véget pohár- vagy tányértörés nélkül, de magabiztosan állíthatjuk, hogy valószínűleg kevés. Tehát érdemes ráfordítanod azt a plusz párszáz forintot a műanyag- vagy papírpoharakra és tányérokra, hogy elkerüld a jelentősebb veszteségeket!

Rendezd át a hűtődet!

Megint csak egy tipikus eset, amikor a vendégek kissé ittasan megéheznek, és úgy vetik rá magukat a hűtődre, mintha semmit nem ettek volna egész héten. Ezért azokat az ételeket és italokat, amiket szeretnél megóvni, pakold egy-két polcra a hűtőben, és csinálj helyet a vendégek által hozott italoknak és ételnek. Így kisebb az esélye, hogy nekiesnek a holnapi ebédednek.
Csavard fel a szőnyeget!

Amennyiben van szőnyeged, csavard fel! Egész biztosan valaki ki fog önteni valamit és sokkal jobban jársz, ha az a padlón vagy a csempén landol, mintha a szőnyegből kell valahogy kisúrolnod. 

A házi DJ esete a kívánságműsorral

Nos, a zene esetében többféleképpen is eljárhatsz. Először azonban a hangfalakat és a zenelejátszásra szolgáló eszközödet helyezd magas és biztonságosnak tűnő helyre. A legjobb, ha telefonról szól a zene. Ezután két lehetőséged is van. Az első, hogy hagyod, hogy a vendégek rakják be saját zenéjüket saját kütyüjeikről. A másik, hogyha bekérsz mindenkitől öt-hat zeneszámot, amit kedvel, és előre összeállítasz egy lejátszási listát. Azt semmiképpen se engedd, hogy a telefonodról vagy a laptopodról keressenek zenét, hacsak nem szeretnél a Facebookodon meglepetésekkel találkozni.

Garantáld a szobák biztonságát és az útbaigazítást!


Ha nem szeretnéd, hogy a hálószobádban turkáljanak, vagy máshova bemenjenek, legegyszerűbb, ha kulcsra zárod az ajtókat. Ha ez mégsem lehetséges, akkor írd ki az ajtókra egy sima A4-es lapra, hogy tilos a bejárás. Ugyanígy járj el a vendégek által használt helyiségekkel is. Magyarán, a WC-re nyugodtan írd ki, hogy WC. Így nem fognak állandóan kérdezősködni.
Fektesd le a szabályokat!

A legjobb, hogyha a „házirendről” előre tájékoztatsz mindenkit. Azonban az is jó, ha ezt helyben függeszted vagy ragasztod ki jól látható helyre, minél nagyobb méretben. Pár egyszerű szabály segít tájékozódni a vendégeknek, hogy mit lehet, és mit nem lehet. Sőt, ide mindent felírhatsz, ami esetleg az előző tippjeinkben nem szerepelt, de mégis fontosnak érzed.

Ha pedig sikerrel zártad a házibulit, és legközelebb inkább kimozdulnál, akkor válogass az ingyenes programok között a FUNDER-en!

           

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->