Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Hogyan is indult a Halott Pénz?


Százezres rajongótábor, egy zsáknyi díj, teltházas koncertek – így fest a Halott pénz mérlege 2015-ben. Ezért sem kis dolog, hogy az egyik legnépszerűbb hazai zenekar október 3-án ingyenes koncertet ad Tatabányán, ahol szinte kötelező mindenkinek ott ugrálnia. De mióta ez a nagy népszerűség? És mi volt előtte?

Itt egy videó, ami azt bizonyítja, hogy 2008-ban még senki nem tudta, ki is az a Halott pénz.

Aztán 2009-ben jött a Fejjel lefelé című lemez, majd sorra a többi: Fogyasztás előtt felrázandó (2010), Szólj anyunak, hogy a városban vagyok (2013), Valami van a levegőben (2015). A Halott pénz alig pár év alatt meghódította az országot.

Azt azonban még a legelvetemültebb rajongók közül is csak kevesen tudják, hogy a Halott pénz Marsalkó Dávid egyszemélyes hiphop-projektjeként indult 2004-ben. Készült is három demo, majd nagy csönd következett a 2009-es szólólemezig.

Előbányásztunk nektek egy Halott Pénz relikviát a kezdeti szárnypróbálgatások idejéből. A klippre ne is vesztegessünk sok szót, de a zenéből már itt is kihallatszik, hogy ebből az ígéretes szájhősből még lesz valaki.

Azóta Marsalkó állandó zenésztársra is talált Járai Márk énekes személyében, 2013-ra pedig már 7 fős zenekarként álltak ki a színpadokra.

Mára a Halott pénz lett az egyik legmegkerülhetetlenebb hiphop-formáció Magyarországon és ezt hétvégén ingyen le is csekkolhatod! Október 3-án irány Tatabánya, mert fellépnek Robiék Sörfesztiválján! Részletek: http://funder.hu/program_aloldal/halott-penz-2kép: http://www.infogyor.hu/hirek/olvas/interju-a-halott-penzzel-2013-11-25-140000  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->