Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

ÍGY ALAPÍTS VILÁGVERŐ STARTUPOT!


LEGYEN EGY JÓ ÖTLETED! Az Uber ötlete a legendák szerint úgy pattant ki Travis Kalanick fejéből, hogy ronggyá ázott egy kiadós zuhéban, mert nem kapott taxit Párizsban.Bepöccent, és kitalált egy jobb megoldást.
Az Airbnb-s srácok nem tudták kipengetni az albérletük költségét. Vettek pár matracot, amit ideiglenes szálláskeresőknek adtak ki, és ezt a pénzt forgatták vissza az üres pénztárcájukba.

Persze a jó ötlet önmagában még kevés. Csak akkor lesz a tervedből kirobbanó siker, ha a terméked csattanós választ ad az emberek valamilyen égetően fontos problémájára. Akkor olyan türelmetlenül kapkodnak majd utána, ahogyan migrén idején a fájdalomcsillapítóért.


PROTOTÍPUS ÉS PIACI TAKTIKA

Hazai pályán vagy külföldön akarsz piacra lépni? És hogyan akarsz befektetőket szerezni a szintlépéshez? Az ötleted üzleti modell nélkül olyan, mint a Trónok harca sárkányok nélkül! Kész tervek nélkül biztos, hogy égni fogsz egy prezentáción.
Ha gondolkodás nélkül lépsz piacra, akkor a projekted örökre eltűnik, akár a dinoszauruszok.

Javasoljuk, hogy prototípusra is gondolj - sőt építsd meg, fejleszd le! Nem ez lesz a végleges változat, de már egy kiindulópont, amit megmutathatsz másoknak (és egy kis szerencsével még tehetős befektetőket is elbűvölhetsz vele, akik pénzt áldoznak a projektre). A prototípusnál már te is látni fogod, hogy elég ütős a termék, vagy egy teljesen más irányba kell elindulni.

VALIDÁLÁS NÉLKÜL TUTI A BUKÁS

A lényeg: a terméked kínáljon megoldást egy valós igényre vagy problémára, hogy ne sajnálják érte a pénzt!

Keress a célcsoportból néhány embert, és kérdezd meg őket arról, hogy mennyire dobja meg az adrenalinszintjüket a multifunkciós játékmackód, a mindentudó okos szemüveged, vagy bármi, amit kieszeltél.Készíts hozzá koncepciót, árazást, és mindent, ami az üzlethez kell! Ha az érdeklődés átlép egy szintet, elkezdhetsz merészebb álmokat dédelgetni a projektről, mert a piac vevő lehet az ötletedre.

A fejedben jobbnál jobb startupok-ötletek kergetőznek, és minden éjjel piacra lépési tervekkel álmodsz? Akkor engedd el egy kicsit a témát, és bulizz egy nagyot a Funderen!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->