Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Így lesz otthon a lakásból


Van, akinek az otthon igazi béke szigete, ahova begubózhat a hétköznapok gondjai elől. Másoknak elég, hogy tető van a fejük felett, de aktuális lakásukat nem igazán kedvelik. A következő sorok ahhoz adnak ötleteket, hogy miként varázsolhatod a szó valódi értelmében vett otthonná a lakhelyedet – azaz olyan hellyé, amiben örömödet leled!

Jól látható módon helyezz el olyan tárgyakat, amelyekhez érzelmi kötődésed van!

Egy kellemes családi eseményt felelevenítő fotó, a barátaidtól kapott humoros ajándék, egy hangulatos bútordarab segít a kellemes emlékek felidézésében, a harmonikus otthoni életérzés megteremtésében.
Tippünk: A nagymama varrógépének, a húgod kedvenc háromkerekű biciklijének, vagy az exeid fotóiból készült montázsnak az elhelyezését több szempontból is érdemes mérlegelned!

Használd ki a természetes fény melegséget sugárzó hatását!

Kedélyállapotunkat nagyban befolyásolja, hogy mennyi természetes fényhez jutunk. Mivel átlagban (ebbe a pásztorok, tetőfedők stb. nem tartoznak bele) a nap 85-90 százalékát falak között töltjük, különösen érdemes e téren is kihasználni az adottságokat.
Tippünk: A sötétítő függönyt ne szögezd az ablakkeretre, a ruhásszekrényt ne állítsd a kétszárnyas ablak elé…

Engedd be a természetet az otthonodba!

Nem véletlen, hogy a természetes anyagból készült bútorok, lakberendezési tárgyak világszerte egyre népszerűbbek. Próbáld ki te is pozitív kisugárzásukat! Az ízlésesen megválasztott szobai növények is jó hatással lesznek a közérzetedre.
Tippünk: Arra azért figyelj, hogy 30 négyzetméteren nem tanácsos arborétumot kialakítani!

Adj teret a kellemes, természetes illatoknak!

A lakásba belépve az egyik legelső benyomást az ott uralkodó illatok (szerencsétlenebb esetben szagok) alapján szerezzük. A rendszeres szellőztetés, a menetrendszerű takarítás, a hűtőből a már szinte mozgó ételek eltávolítása már sokat segít az illathelyzeten!
Tippünk: A mesterséges illatosítók elsődleges felhasználási területe kizárólag a lakás legkisebb helyisége, ezért ezeket ne használd problémamegoldásra a többi szobában!

Ügyelj arra, hogy milyen színekkel „öltözteted” fel a lakhelyedet!

A jól megválasztott színek sokféle módon segítik a hangulatos otthon kialakítását! A világosak kellemesebben és erőteljesebben verik vissza a fényt, mint a sötétek. Az adott teret így a valóságosnál nagyobbnak érezzük. Az egymással harmonizáló színek nyugodtságot, kiegyensúlyozottságot árasztanak.
Megjegyzésünk: Persze van, aki a szobájában a kockásat a pöttyössel és a csíkossal szereti keverni, miközben felvonultatja a színskála szinte valamennyi árnyalatát. De azért ők vannak kevesebben…

Próbálj folyamatosan rendet tartani!

Hazaérve jó érzés, ha találunk egy, az elmúlt két hétben levetett ruhadaraboktól mentes, leülésre alkalmas széket. Az sem rossz, ha idegenvezető nélkül megtalálod a napok óta keresett mobiltöltődet. Érdemes tehát legalább hetente egyszer némi rendet rakni.
Családi tippünk: Házias barátnővel, illetve jól motiválható baráttal rendelkezők előnyben!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->