Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Így tanulhattok ingyen, otthonról


Van az úgy, hogy az ember szeretne valamit elsajátítani, de nappali képzésre nem tud időt szakítani. Szerencsére nyelvtanulást segítő anyagok és ismeretterjesztő videók ezrei vannak fent a neten, ezekből is érdemes böngészgetni, ha valami olyat néztél ki magadnak, amit otthon is tudsz tanulni. Komolyabb tudásszerzéshez összeszedtük a 10 legjobb oktatási portált, amelyeken teljesen ingyen vehettek részt profi online kurzusokon. Íme!

1. Coursera
(https://www.coursera.org/)
Nem véletlenül áll a lista élén, hiszen több száz felsőoktatási intézménnyel működik együtt, így valóban széles palettából választhatsz. Több mint 700 online kurzust kínálnak, a design szakoktól az üzleti tanulmányokon át, egészen a programozásig. Mindezt teljesen ingyen.

2. Open Culture (http://www.openculture.com/freeonlinecourses)
Itt ezernél is több ingyenes kurzust találhatsz és temérdek hang- és videóanyag csillapítja tudásszomjadat! Ráadásul, semmi mást nem csináltak, csak összegyűjtötték az amúgy is elérhető kurzusokat, így tanulhatunk például a Yale, a Harvard és Oxford szakjain is. Mindemellett ingyen tanulhatsz nyelvet, nézhetsz videókat autós designtrendekről, játékelméletről, vagy akár westernfilmekről is.

3. Academic Earth (http://academicearth.org/)
Ez a site szintén csak gyűjti az egyetemi kurzusokat, de így - többek közt - a Massachusetts Institute of Technology (MIT) több mint 200 kurzusa és a Stanford több mint 150 előadássorozata elérhető számodra is. A keresőfelület is hallgatóbarát, ugyanis intézmény és tudományterület alapján is kereshettek!

4. edX (https://www.edx.org/)
Ezt az egyetemi kurzusokat kínáló oldalt a Harvard és az MIT indította pár éve – a Google hathatós támogatásával. Érdekessége, hogy időközben ide annyian jelentkeztek tanulni, ahányan összesen jártak az MIT-re! Azóta 50 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, és az edX igazi online sulivá vált videókkal, online laboratóriummal, e-könyvekkel és vizsgákkal. 

5. Alison (https://alison.com/)
Az Alison olyan ingyenesen hallgatható kurzusokat kínál, amelyek főleg a gazdaság, menedzsment, számítástechnika, nyelv és egészségügy területére fókuszálnak. Nagy előnye, hogy ha ezeket elvégzi valaki, oklevéllel is elismerik tudását.

6. Memrise (https://www.memrise.com/)
A Memrise kifejezetten idegen nyelvek tanítására specializálódott. Több száz idegen nyelvi kurzus közül választhattok, és nemcsak a legnépszerűbb nyelveket tanulhatjátok vele, de választhattok akár görögöt, japánt, finnt vagy még szuahélit is.

7. TED-ED (http://ed.ted.com/)
A TED Akadémia oktatási oldala olyan videókat tesz közzé, amelyek általános tudást nyújtanak a legkülönbözőbb témákban. A tízperces videókból megtudhatod például, hogyan keletkeznek a tornádók, és azt is, hogy mik a trükkjei az optikai csalódásoknak. 

8.BBC Podcasts
(http://www.bbc.co.uk/programmes/p004kln9/episodes/downloads)
A BBC Podcast hétköznapi témákban kínál könnyen emészthető tartalmakat. A hozzá nem értők számára is élvezhetők a heti epizódok pénzügy, sport vagy éppen nanotechnológia témákban. A hanganyagok nem ásnak a témák mélyére, de nyelvgyakorláshoz tökéletesek.

9. Codecademy (https://www.codecademy.com/)
Ez az oldal kifejezetten programozással foglalkozik. Előnye, hogy nemcsak az elméleti oktatás végén állhatsz neki programozni, hanem már az anyag hallgatása közben is próbálkozhatsz egy valós idejű gyakorlóablakban.

10. University of London Podcast (http://www.london.ac.uk/podcast.html)
A University of London összegyűjtötte nemcsak a saját, de más londoni egyetemek oktatási anyagait is videók és hanganyagok formájában. Több mint 14 londoni egyetem vesz részt az online tanításban, többek közt a Birkbeck, a Goldsmith és a UCL is.

Jó böngészést kívánunk! + 1 tipp Ha már elegetek lett a tanulásból, nézzetek körül a FUNDER-en és kapcsolódjatok ki ingyenes programokon!    

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->