Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

ÍGY VÁLASSZ JÓ LAKÓTÁRSAT


A jó albérlet megtalálása után a második legfontosabb kérdés a leendő lakótársad személye. Ha nem jöttök ki jól, vagy teljesen eltérő személyiségek vagytok különböző szokásokkal, akkor csúnyán megkeseríthetitek egymás életét. Néha sajnos barátságok is érnek úgy véget, hogy összeköltöznek, majd összevesznek. Fogadd meg tippjeinket, és válassz hozzád illő lakótársat!

GONDOLKOZZ ELŐRE!

Ne szúrj ki magaddal azzal, hogy az utolsó pillanatra hagyod a lakótárskeresést! Az minden kétséget kizáróan oda vezetne, hogy számodra előnytelen kompromisszumot kell kötnöd. Beszélj több kiszemelttel, és ne intuíció alapján dönts, hanem tudatosan vizsgáld meg leendő lakótársad személyiségét!

 

AZONOS VAGY ELLENKEZŐ NEMŰT?A lakótársválasztás nem párkeresés. Ne éld bele magad, hogy majd így találod meg életed szerelmét. Épp ezért alaposan gondold át, hogy veled azonos vagy ellenkező neművel költöznél össze. Általában az a biztonságosabb, ha a sajátjaid közül választasz. Azért a férfiak és a nők is sok dologban könnyebben egyetértésre jutnak a velük azonos neműekkel. Persze választhatsz a másik oldalról is, viszont ez esetben készülj fel, hogy lakótársad vendégei is ennek megfelelően alakulnak majd.

 

ISMERD KI A SZOKÁSAIT!Potenciális lakótársadat mindenképpen ki kell faggatnod arról, hogy milyen szokásai vannak, és hogyan éli hétköznapi, illetve hétvégi életét. Általában áthívja a barátait buli előtt? Mikor szokott hazaérni? Gyakran fordul elő, hogy nem egyedül alszik? Végtére is, csak egy lakótársat keresel! Vagy mikor kell elindulnia reggelente? Ha nem illeszkedik egymáshoz az életritmusotok, az sok ellentétet szülhet köztetek!

 

FIGYELJ AZ APRÓSÁGOKRA!
Az apróságok nagyon sokat számítanak a hétköznapokban. Van, hogy párok mennek szét, mert összeköltöztek, és rájöttek, hogy nem tudják egymás otthoni szokásait elviselni. Tehát részletesen gondold végig, te hogyan csinálod a dolgokat, és próbáld kideríteni ő miként teszi őket. A legjobb, ha el tudsz menni oda, ahol most lakik, hogy saját szemeddel lásd a szobáját, a konyháját, vagy épp a fürdőszobáját!NE FÉLJ SZÓBA HOZNI AZ ANYAGIAKAT!Amikor úgy tűnik, megtaláltad az ideális albi-társadat, mindenképpen hozd szóba az anyagiakat mielőtt kezet ráznál az összeköltözésre. És itt most nemcsak az albérleti díjra gondolunk, hanem például a közösen használt higiéniai termékekre vagy tisztítószerekre, esetleg arra, ha valami elromlik, vagy elő kell fizetni valamire, stb. Győződj meg róla, hogy egyrészt ki tudja fizetni, másrészről, hogy ki is akarja majd fizetni a költségek rá eső részét!Ha pedig mihamarabb szeretnél saját lakásba költözni, akkor kezd azzal a takarékoskodást, hogy ingyenes programokra jársz! Szólj új lakótársadnak is, és keressetek közös ingyenesen kikapcsolódási lehetőségeket a FUNDER-en!

     

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->