Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

ÍGY VÉDEKEZZ A HACKEREK ELLEN!


A Nagy Testvér tényleg mindent tud rólunk? Ha nem vagy elég dörzsölt, akkor a kiberbűnözők simán feltörik a géped, az e-mailed, a Facebookod, és kifürkészik minden titkodat.

De ne parázz, mert mutatunk néhány fortélyt, amelyekkel sziklaszilárd biztonsági páncél védi az online jelenlétedet!  

Legyen biztos védelmed a trójai támadások ellen!

Letöltesz egy szemet gyönyörködtető képernyőkímélőt, egy torrentet, vagy valamilyen hasznosnak tűnő programot, és máris belesétáltál egy rafinált csapdába. A letöltött anyagban ugyanis gyakran kártékony kód rejtőzik, amely megszerzi a géped fölött az uralmat, és teljesen kiszolgáltatottá tesz a hackerekkel szemben.Soha ne kattints olyan ismeretlen eredetű, felugró ablakos hirdetésekre, amelyek azzal riogatnak, hogy a számítógéped vírusos, és azonnal klikkelj a vizsgálatért. Hasonló kamu, amikor kapsz egy üzenetet, miszerint te vagy a századik látogató, és ha kattintasz, azonnal nyersz egy iPhone-t.

Ezek olyan klasszikus trükkök, amikkel simán bejutnak a rendszeredbe. Aztán csak össze-vissza nyomkodhatod a klaviatúrát, mert nem tudod rendesen használni a géped:  Mi a megoldás? Csak száz százalékig megbízható ingyenes programokat tölts le a netről, és telepítsd rendszeresen a vírusirtókat, mert enélkül veszélyes támadásoknak teszed ki a géped. Legyen egy biztonsági szoftvered, egy áthatolhatatlan tűzfalad, plusz spyware-blokkolód, amely elcsípi a kétes eredetű támadásokat.  

Figyelj a Gmail-fiókodra és a Facebookodra!

Mert az adathalászok és a hackerek furmányosabbnál furmányosabb trükköket vetnek be, hogy megszerezzék az adataidat, a fotóidat, legrosszabb esetben pedig a bankszámládhoz való hozzáférést is. Ne a neved és a születési dátumod legyen a jelszavad, mert akkor a kezdő hackerek is simán begyűjtik az adataidat.Mindennek az alapja egy bivalyerős Facebook és Gmail-jelszó, amit a hackerek nem tudnak könnyen kitalálni. A biztonságos jelszó legalább 10 karakter, és vegyesen tartalmaz számokat, kisbetűket, nagybetűket. Még ravaszabb megoldás, ha havonta vagy kéthavonta cseréled a jelszavaidat, mert így nem tudnak túljárni az eszeden az adathalászok, és a végtelenségig találgathatnak.Szerencsére most már kérhetsz a Facebookodra kétlépcsős azonosítást. Így azonnal e-mailt kapsz a telefonodra, amint a rendszer észreveszi, hogy nem a megszokott eszközről próbáltak belépni a fiókodba, és ez valamiért gyanúsnak tűnik.  

Ha megtetted az óvintézkedéseket, akkor jöhet a lazulás! Keress egy jó kis bulit a FUNDER ingyenes programjai között!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->