Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Interjú


Láttatok már olyan zenekart, amelynek tagjai a Bud Spencer-Terence Hill filmek legendás karaktereinek öltöznek, és a filmek legnagyobb slágereit adják elő a koncertjeiken? Mi lehet a közös a csapat tagjaiban és a legendás figurákban, és miért lettek ekkora Bud Spencer-fanok?
A Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar frontembere, Charlie O’Brian válaszolt a kérdéseinkre.


–Szerintetek miért szeretik annyira a magyarok Bud Spencer filmjeit és azok zenéjét?
–A filmek kiugró sikere hazánkban részben a zseniális magyar szinkronnak köszönhető. Bujtor István hangjával Bud még viccesebb, és közelebb hozta a magyar rajongók szívéhez a hatalmas legendát. A filmek zenéi egyébként nagyban hozzájárultak a világsikerhez, mert a mai napig benne élnek a köztudatban, generációk nőnek fel rajtuk. Spencer és Hill külön-külön is erős karakterek, együtt viszont még karizmatikusabbak a filmvásznon. A filmjeik hangulata és zenéje pozitív életérzést közvetít, és életvidámmá teszi az embereket.–Nektek milyen élmény volt először látni a klasszikus Bud Spencer filmeket?
–Ugyanazt a vidám lelkesedést éltem át gyermekkoromban, mint a most 6 és fél éves kisfiam, aki mindig arra kér, hogy nézzük meg századszorra is a Bűnvadászokat vagy a Szuperzsarut. Én 40 éve voltam gyerek, amikor még egész más ingerek formáltak minket, azonban a legfontosabb dolgok az életben tényleg örökérvényűek maradtak. Ezek a filmek felébresztik bennünk a jókedvet és a nevetést, és ezek az ember szellemi táplálékai.

–Melyik a kedvenc Bud Spencer filmzenétek, és miért?
–Nagyon nehéz rangsorolni a dalokat. A legnagyobb favoritunk Az ördög jobb és bal keze, az és Megint dühbe jövünk és a Kincs, ami nincs. Szinte az összes Bud Spencer-filmzenét felsorolhatnám.

–Miért választotta a zenekar Bud Spencert és Terence Hillt? Ti is szeretitek a hagymás babot, vagy inkább a csattanós pofonok rajongói vagytok?
A karizma és a hatalmas dumák miatt, de az óriási zabálások és a viccesen túljátszott pofonok is mind-mind kultuszteremtőek. Ezek mind szerepet játszottak a választásunkban.

–Charlie Firpo, a vidám Susanne nővér, Charlie O’ Brian…A zenekar valamennyi tagja egy-egy híres Bud Spencer film karakterének a nevét és ruháját viseli. Hogyan osztottátok el egymás között ezeket a figurákat?
–Mindenki azt a karaktert kapta, ami a legközelebb áll hozzá, és mások szerint is passzol az egyéniségéhez.

Ki látta a csapatban a legtöbbször a Bud Spencer filmeket?
–Természetesen én. De a turnébuszban is állandóan ezeket a filmeket nézzük, mert sosem tudjuk őket megunni! - Charlie O’Brian

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->