Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Ízorgia Street Food módra


Nyitott vagy a gasztronómiai kihívásokra? Ha a jó kaják szerinted is hozzátartoznak egy laza estéhez, vagy igazán különleges módon vezetnéd le a hetet, akkor látogass el a Street Food Éjszakára! Most több helyszínen is kreatív étel- és italkülönlegességekkel várnak, itt a lista, hogy könnyen útnak indulhass! Kóstoltál már adventi ízekkel turbózott street food-ot? Ha nem, akkor most van itt az ideje!

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed menjen a hegyhez! 
Az utcai étkezés avagy street-food műfajt egy texasi farmer nevéhez köthetjük, aki szekerét utazó konyhaként is működtette, ezzel inspirálva az utókor gasztrohőseit, hogy food-truckot (magyarul talán kajafurgonnak mondanánk) nyissanak és egyik utcát a másik után hódítsák meg konyhaművészetükkel. Végül is logikus: ha a sok éhes száj nem tér be hozzánk, menjünk mi a sok éhes száj közé!

A hazai street food gasztro újításokkal teli trendhulláma 2015-ben söpört végig az országon és olyan finomságokat tett le az utcai pultokra, mint a ring bagel, vagy a bambamarha-burger. Most egy este alatt korzózhatsz végig az étel- és italkülönlegességeken, sőt, jobbat mondunk: a konyhafőnökök most 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak minden érdeklődőt!

Mondjunk még ínycsiklandó érveket, hogy végre üres hassal indulj el?
A legfontosabb: kedveld bármelyik konyhát, megtalálod, amit keresel!
Ha grillfalatokra fáj a fogad, az estéd csúcspontja lehet az Azteca Tex Mex, ahol egyetlen harapásba sűrítheted a magyar, illetve az ősi mexikói, közép- és latinamerikai konyhaművészet hagyományait.
Vagy: ettél már struccot? Cápát, csigát, fürjtojást ma már sok helyen kóstolhatsz… Na de struccot?! A School Bus szerint az ízvilág, amit a struccburgerben találsz, nem hétköznapi, de épp ilyet kerestek, amikor legfontosabb ételük megalkotásába fogtak. Kísérleteztek muflonnal, bölénnyel és struccal is, de az utóbbihoz találtak farmot nem messze Budapesttől, így ez lett a titkos fegyver.

A Street Food éjszakáján nem maradhatsz szomjas sem, hiszen a Léhűtő is jól kifőzte! Először is, vett 60 féle hazai és import sört, majd hozzájuk csapta a Jómadarakat, azaz Mangó és Csongi konyháját is. Így tudják a sörkorcsolyáknál kiadósabb ételkölteményekkel bővíteni a kínálatot erre az éjszakára.
Az édesszájúak sem maradnak ki a jóból, hiszen várja őket a Go-Free, akik Budapestre hozták a legfinomabb belga gofrikat!

Ha azt gondolod, hogy már a cikk olvasásától elteltél, örömmel jelentjük, hogy ez még csak hangyányi töredéke azoknak a finomságoknak, amelyeket ezen az éjszakán személyesen is kipróbálhatsz.
A Street Food Éjszakáján résztvevők teljes listáját itt böngészheted át: http://www.flyerz.hu/streetfood/

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Tetszett, amit olvastál? Ezek is érdekelni fognak!

 
Programkeresőjún


-->