Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

JÓGÁZZ A STRESSZ ELLEN!


Csak pár perc lazulás kell ahhoz, hogy megszabadulj a benned örvénylő feszültségtől. Figyelj a légzésedre, és jöhetnek az ászanák, amelyekkel búcsút inthetsz a belső nyugtalanságnak.

Miért a jóga a stressz tökéletes ellenszere?

Feszes váll, görcsben álló gyomor, folyamatos fejfájás… Borzasztó, ha ezek mind ismerősek neked, ugyanis könnyen lehetnek a hosszú távú stressz tünetei, ez pedig komoly betegségeket (pl. gyomorfekélyt, emésztési gondokat, izomfeszültséget) is okozhat.  További feszültségforrás, ha egész nap a maximális fordulatszámon pörög az agyad, és nincs egy nyugodt másodperced sem. Keress inkább egy békésebb környezetet, nézz meg néhány jógapózt (azaz ászanát) bemutató YouTube-videót, és ne elemezd folyamatosan a gondolataidat, ne feszülj rá semmire! A jóga lecsillapítja az elméd, rugalmasabbá varázsolja a tested. És még rengeteg jótékony hatása lesz az egészségedre:Légzés és relaxáció

Lekésted a buszt, rossz jegyet kaptál a vizsgán, vagy esetleg összekaptál a legjobb barátoddal? Mi történik ilyenkor? A feszült helyzetekben kapkodóvá válik a légzésed, csapongóvá a gondolkodásod, és képtelen leszel igazán koncentrálni. Ezen a káoszon segít a jóga, mert ezáltal odafigyelhetsz a légzésedre, kizárhatod a külvilág zavaró ingereit, egyúttal megtanulod a fókuszálás művészetét is. A mély, hasi légzéstől ellazulsz, és mosolyogva lendülhetsz túl a hétköznapok feszültségén.  

Egyszerű, stresszoldó ászanák

Ne a legkitekertebb ászanákkal indíts! Figyelj a fokozatos fejlődésre, először csak a legegyszerűbb pózokkal ismerkedj. Már ezek is óriási lépést jelentenek abban, hogy megszabadulj a mindennapi nyomástól. A felfelé néző kutya például nemcsak a feszültség elűzésében segít, hanem javítja a testtartásod, energizál és erősíti a gerinced:Próbáld ki a hősi pózt, amely a lazítás mellett fejleszti az egyensúlyérzéked, a koncentrációdat, a jógaguruk szerint pedig elképesztő lendületet ad az önbizalmadnak is. Adam Levine-nek már egész jól megy a hősi ászana:Ha kimerültél a mozgástól, tesztelj egy nagyszerű pihenő ászanát, a gyermekpózt. Lélegezz mélyeket, de vigyázz, nehogy egy pimasz négylábú kizökkentsen a relaxációból:Gyakorolj minél többet, és búcsút vehetsz a stressztől! Idővel belejössz, és már így fog menni a jógázás:Ha pedig már alaposan kijógáztad magad, keress felszabadítóan szuper bulikat a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->