Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

LAZULJ ÚJ SCI-FI SORCIKKAL!


Kíváncsi vagy, hogyan fejtették meg a Csillagkapu ékzárjait az egyiptomi piramisok árnyékában? Mi történne, ha az ember tudatát digitalizálnák, és halhatatlanná válnánk, mert a tudatunk bármikor áthelyezhető lenne egy másik emberi testbe?

Hamarosan az is kiderül, hogyan találkozott Superman őse egy időutazóval a Kryptonon, aki figyelmeztette a bolygó végső katasztrófájára.

A vizsgaidőszak és a kimerítő tanulás után ideje egy kicsit elszakadni a szakirodalomtól. Tornáztasd meg az agyad és a szemed a legújabb sci-fi sorozatokkal!

Altered Carbon: A digitalizált halhatatlanság meséje
A Netflix eszelősen bekeményített a minőségi sorozatkészítés területén, gondoljunk csak a House of Cards (magyarul Kártyavár) vagy a Stranger Things hangos sikerére, vagy az Orange is a New Black című kultsorozatra. A Netflix legújabb zseniális húzása az utóbbi évek egyik legsikeresebb sci-fijének, Richard Morgan Altered Carbon (magyarul Valós halál) című könyvének megfilmesítése, sorozat formájában: https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

A 25. században játszódó borongós noirban már a halál sem tudja megállítani az embert: a technikai szingularitás úgy bedurrant, hogy már csak a digitális tudattokot kell áttölteni egy másik testbe, és minden megy tovább, mintha meg sem haltunk volna. Ilyenkor simán levesznek a jégről egy kiválasztott klónt, beletöltik az agyába a szükséges infókat, és  lazán felveszi a ritmust, máris akcióba állítható zsaruként vagy kegyetlen exkommandósként, de Isten ments, hogy spoilerezzünk.

A főhős a beszédes nevű Takeshi Kovacs, aki egy új testbe burkolva bevállalja egy rejtélyes gyilkosság felderítését, de csak kapkodja a fejét a bérgyilkosok és az aggasztó rejtélyek között, miközben sötét viszonyba kezd a megbízója feleségével. Az eredeti mű egy elgondolkodtató sztori az ember különböző életeiről és a halhatatlanságról. Jó eséllyel ez lehet 2018 első felének legnagyobb sci-fi durranása, ami február elején startol.

Februárban megtalálják Egyiptomban az első Csillagkaput 
Erről szól majd a Csillagkapu sorozat előzményeit bemutató Stargate Origins:   https://www.youtube.com/watch?v=1KFhLgF0ZLk

A történet 1928-ban játszódik, amikor Paul Langford professzor és lánya, Catherine a fáraók földjén rátalál az első Csillagkapura. Máris kezdődhet az ékzárak megfejtése, a galaktikus utazások felfedezése (amiről a 10 évadot megélt szenzációs sorozat szólt), ám a tudományos feltárást nehezítik a felbukkanó náci katonák, akik szemet vetettek a különleges leletre. A trailerben felcsendül a sorozat klasszikus dallama, a hangulat pedig Indiana Jonesra emlékezető kalandokat sejtet a piramisok között, így elmondhatjuk, hogy a Csillagkapu-fanok különösen izgalmas februárra számíthatnak. 
https://i.imgur.com/eIkYRrv.gif

Kiruccanás a Kryptonra: milyen volt Superman családja?
Superman szülőbolygójáról szinte semmit sem tudtunk eddig, ám a Krypton című sorozatban minden kiderül a komor bolygó múltjáról (jövője nincs, mert felrobbant, miután a csecsemő Superman egy űrhajóban elhagyta a planétát). https://media2.giphy.com/media/DQ100zzcakfBe/giphy.gif

A sztori több generációval a filmekből jól ismert Superman-sztoriszál előtt játszódik majd, és részben a bolygó politikai-társadalmi küzdelmeiről szól (sok rajongó már afféle kriptoni Trónok harcát vár a sorozattól). Másokat meg az mozgat meg, hogy a kiszivárgott hírek szerint a történetben Adam Strange, egy időutazó gonosztevő is felbukkan majd, aki végezni akar Superman őseivel. Itt a trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=JvSZKB2WNKg

Azért ne feledd: a sorozatokon túl is van élet! Ha elég volt már a punnyadásból, és bevállalnál már egy veszettül jó ingyenes bulit, netán magadba szívnál egy kis kultúrát, akkor nézz körül a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->