Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Legyél igazi randiguru!


Minden ismerkedéskor görcsbe ugrik a gyomrod? Mi segítünk, hogy igazi szívtipró legyél!

9 tuti tipp, hogy magabiztosan ismerkedj:

Ha most randira rohansz, akkor inkább holnap olvasd el a sorokat. Az elkésés ugyanis az egyik legnagyobb hiba, amit e téren elkövethetsz. Viszont ha még nem kell ötösbe kapcsolnod, akkor – a legközelebbi randidon a barátnőd vagy a barátod várhatóan értékelni fogja a lentiekből való merítésedet:

1. Az igazán sikeres randi nem rólad, hanem rólatok szól. Mindketten adjatok és kapjatok! Ahogy Popper Péter fogalmazott: „Sokan önmagukban nem boldogok, és azt gondolják, hogy majd egy másik ember boldoggá teszi őket. Csakhogy ez teljesen reménytelen vállalkozás, mert a világ és a környezetünk arra felel, amit magunkból kifelé sugárzunk. Külső megváltás nem fog jönni.”

2. Lehet, hogy a tükörből nem feltétlenül Robert Pattinson, illetve Katy Perry néz vissza rád, de ezzel sok-sok milliárd ember van így a világon. A helyes önértékelés jót tesz önmagadnak és partnerednek egyaránt. Legyen megfelelő önbizalmad, ismerd és láttasd az értékeidet. Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég vonzó, akkor úgy gondolkozol, mint az emberek többsége. Éppen ezért igen jók az esélyeid arra, hogy lesz olyan, aki Téged fog a legszebbnek látni és Te is hasonlóan fogsz vélekedni vele kapcsolatban. A külsőd megváltoztatása helyett koncentrálj a belső történéseidre. Törekedjél rá, hogy meglásd a Benned és a másikban lévő jóságot és szépséget. Amire rátalálsz, arról a későbbiekben se feledkezzél meg!

3. Sokan emésztik magukat a randi előtt a következő kérdésre adandó válasz keresésével: Milyennek mutassam magamat? A legegyszerűbb, a legkönnyebben megvalósítható és a legjobb megoldás, ha simán önmagadat adod. Az álarc egyébként is gyorsan lehull. Ráadásul nagy előny, hogy ebben a „szerepben” érzed igazán jól magad. A kellemes közérzet pedig a sikeres randi egyik alapfeltétele.

4. Gondold át, mit is vársz a randitól! Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnél, akkor ennek megfelelő alapossággal készülj fel rá. Érdemes átgondolni, hol is forognak az olyan érdeklődési körű, olyan korú fiatalok, akik között lehet a Te igazid is! Látogasd Te is az ilyen terepeket. Ugyanakkor ne tölts el túl sok időt olyanokkal, akik e témában állandóan negatívak, akik Téged is csak lebeszélnek a „nyitásról”!

5. Lényeges a tartalmas beszélgetés is. Azaz egyrészt ne csak Te beszélj, engedd szóhoz jutni őt is…! Másrészt nem biztos, hogy ő is szívesen diskurál két órán keresztül a műkörmök terén meglévő újdonságokról, vagy a barátod nagymamájának köszvényéről.

6. Kerüld a túlzottan tolakodókat, s a túlzott tolakodást. Ugyanakkor félreérthető az is, ha a partneredre az egész randi alatt úgy vetsz unatkozó pillantásokat, mintha egy tűzvédelmi utasítást néznél meg a sarki hentesnél.

7. Ne adjál ki magadról mindent az első húsz percben. Egyrészt lehet, hogy őt nem érdeklik a Te óvodás történeteid, másrészt tán még korai megismertetni őt a Te álmaiddal, vágyaiddal!

8. Ne akard őt már a rajtvonalnál megváltoztatni, kiokosítani, megnevelni! (Ha mindezt megteszed, mit csináltok a következő randin?)

9. Légy türelmes! Szeretnél egy jó csajt megtáncoltatni a buliban, aztán a ruhatáros néniknél sem jársz sikerrel? Hiába veszed fel a legszebb bombanő ruhádat, a testvéreden és a nagyapádon kívül senki sem kér fel táncolni? A nagy számok törvénye már sok csalódott embernek adott reményt. Nem szabad feladnunk azért, mert nem jártunk egyből sikerrel. A kapcsolatteremtés tanulási folyamat, át tudjuk gondolni, hogy mit tehetünk legközelebb másként, ha kosarat kaptunk. Amikor ismét eljön a cselekvési lehetőség ideje, a terveinknek megfelelően tudunk reagálni. Jegyzeteket is készíthetünk az érzéseinkről a buli előtt, illetve a bulit követően. Miközben olvassuk majd, amiket írtunk, ne ítélkezzünk önmagunk felett, olvassuk érdeklődéssel, nyitottsággal, a saját érzéseink megértésének szándékával.

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->