Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

LINKEDIN-TIPPEK AZ EGYETEM UTÁNI ÉLETHEZ


Nem sokkolni akarunk, de az egyetemi évek nem tartanak örökké. Jobban teszed, ha már most elkezded a felkészülést arra, hogy a munka világában is megtaláld a számításodat.
A LinkedIn az álláskeresés és a szakmai élet „Facebookja”, ahol felfigyelnek rád a HR-esek, a fejvadászok és mindazok, akik ígéretes jelölteket keresnek egy-egy szakterülethez.

Mutatjuk, hogy teheted ütőképessé a szakmai oldaladat a LinkedIn-en!


Milyen a jó profilkép?
Akkor fognak komolyan venni – és egyáltalán a LinkedIn-profilodra kattintani –, ha a fényképed egy topon lévő szakember benyomását kelti az érdeklődőkben.
Válassz egy olyan fotót, amelyen stílusosan és magabiztosan jelensz meg. Felejtsd el a szemcsés, filterezett fényképeket! Jó úton jársz, ha a profilképed egyszerre barátságos, nagy felbontású és kiváló minőségű (plusz nem egy nyaraláson vagy egy laza bulin készült, mert ezt látva csak legyintenek a HR-esek).

Szenvedélyesen rajongsz egy szakmáért?
Akkor esélyed lesz egy menő munkahelyre a suli után. Villantsd fel, milyen képességeid vannak az adott területen, és azt is, hogy szenvedélyesen szereted a szakmád, és a munkaerőt kereső fejvadászok máris a tuti jelöltek közé tesznek! Azonnal kitűnsz a jelöltek tömegéből, ha izgalmasan mutatod be azt a szektort, amellyel a legszívesebben foglalkozol.

Meggyőző szaktudás és kapcsolatok
Szakmai díjak az egyetemi tudományos versenyen, nyerő projektek, inspiráló szakmai elismerések – ha kaptál ilyeneket, akkor az a LinkedIn-profilodban is jelenjen meg!A képességeid akkor lesznek meggyőzőek, ha ezeket mások is megerősítik a LinkedInen. És az is sokat elmond rólad, ha szerteágazó kapcsolatokkal rendelkezel a legnagyobb szakmai közösségi oldalon.
Ezek lesznek azok az az érvek, amelyeket mérlegelve egy vállalat a jövőben alkalmazni fog. Minél több lehengerlő szakmai tapasztalatot sorakoztatsz fel, annál könnyebben döntenek majd melletted.

Jövőkép
Mit jelent számodra az álommunkahely, és mit vársz el egy számodra tökéletes cégtől? Mutasd be a karrierterveidet, mert a vállalatok olyan embereket keresnek, akik tudják, mik a céljaik, és szakmailag hol szeretnének tartani a jövőben.


Még közelebb kerülsz az álmaid megvalósításához, ha követni kezded a LinkedInen azokat a cégeket, amelyeknél szívesen vállalnál munkát! Így ők is felfigyelhetnek rád, és te is többet tudsz meg arról, miben kell még fejlődni, hogy egy szép napon bekerülhess a csapatba!


Úgy érzed, mindent kihoztál a LinkedIn-profilodból? Akkor dőlj hátra, és keress egy szuper ingyenes programot a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->