FUNDER - az ország díjmentes szórakozásra specializált programajánlója
 
 

Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztráció



elfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Mi mindenre jó a forralt bor?


Mikor beköszönt az advent és bekúsznak a mínuszok, beindul a forralt bor szezonja. A meleg ruhák és a fűtött lakás mellett jól esik néha belülről is felmelegíteni magunkat. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy fűszeres forralt bort szürcsölgetni akár kinn, akár benn. Most megsúgjuk, hogy nemcsak finom, de egészségre jótékony hatásai is vannak! Tudtad például, hogy a libidót is fokozza?

Kellemest a hasznossal!

Ki ne szeretne inni egy finomat abban a jóleső tudatban, hogy amit fogyaszt, testére és lelkére is gyógyír?
Köztudott, hogy a kis mennyiségben fogyasztott vörösbor pozitívan befolyásolja az egészséget, hiszen tele van antioxidánssal. Ezek serkentik a szívműködést és a keringési rendszert, csökkentik a gyulladást és segítenek a magas vérnyomás elkerülésében is. És ez még önmagában csak a vörösbor! A jótékony hatást tovább fokozzák a fűszerek értékes összetevői.

Persze oda kell figyelni, hiszen mint minden alkoholos ital esetében, a forralt bor pozitív hatásai is csak mértékletes fogyasztás mellett érvényesülhetnek. Ezért legfeljebb napi 3 deci fogyasztása ajánlott, főleg megfázásos tünetek esetén. Lássuk is, hogyan győzhetjük le ezt a betegséget a finom, fűszeres ital segítségével!

Untalan köhögés

Bármilyen forró ital segít a nátha leküzdésében, de a forralt bor rafinált fűszereinek köszönhetően ennél sokkal többre képes.
A fahéj és a szegfűszeg lefőzhetetlen páros, ha nátháról van szó. Bár a vámpírokat nem tudják úgy leigázni, mint a fokhagyma, de a baktériumokat és a vírusokat igen. Így fertőtlenítik a beteg torkot és a garatot. Sőt, ha ők ketten veled vannak, a gyulladásos tüneteknek is megszűnnek!

Lassú anyagcsere

A folyadék alapvetően segíti az anyagcserét és megkönnyíti az emésztési folyamatokat. A fahéj zsírégető hatása sem ismeretlen, fogyókúrázó barátnők tudnának mesélni róla!
A fahéj serkenti az emésztőnedvek termelését a benne lévő cseranyagoknak és illóolajoknak köszönhetően. Ez pusztán annyit jelent, hogy segíti a gyomor működését és így a lelassult anyagcserét képes fenékbe rúgni.
Hogy emiatt mit ne csinálj a forraltborral? Ne cukrozd túl! Túl sok cukorral ugyanis kiütöd ezt a hatást. A cukor lassítja az emésztést, így azt javasoljuk, használj helyette édesítőszert vagy mézet!

Lusta libidó

És már el is értünk a mindenki számára legizgalmasabb részhez, a szexuális vágy fokozásához.
Ilyenkor szintén a forralt bor antioxidáns hatásának jut nagy szerep, hiszen serkenti a vérkeringést és mérsékelt alkoholtartalmának köszönhetően oldja a feszültséget. Mindemellett a szegfűszegnek vágyfokozó hatása is van, és ezek közös forró koktéljával minden adott ahhoz, hogy pároddal életre keltsétek a libidót és élvezetes perceket okozzatok magatoknak.

A tökéletes forralt bor:

Ízlésed szerint használj fehér vagy vörös bort. 2 dl borhoz önts 1 dl vizet, és tedd fel forrni a keveréket. Tegyél bele néhány darab fahéjat, egy kis maréknyi szegfűszeget és szeletelj bele friss narancs- és citromkarikákat, majd kezdd el főzni lassú lángon. Ahogy elkezd forrni, vedd le a tűzről. Édesítsd ízlés szerint!

Ha kíváncsi vagy hogyan hat az alkohol a hidegben a szervezetedre, és mi az, amit erről rosszul tudsz, kattints most és olvass!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Tetszett, amit olvastál? Ezek is érdekelni fognak!

 
Programkereső



aug