Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

MIBEN MÁS A NŐI ÉS FÉRFI AGY?


Vajon melyik nem ügyesebb a tájékozódásban és a versengésben? Mik a legérdekesebb különbségek a női és a férfi gondolkodás között az élet különböző helyzeteiben?  

Harc és érzelmek

A férfiakba belekódolták a versengést és a küzdelmet.Ennek evolúciós okai vannak, hiszen az ősember csak ezekkel a képességekkel maradhatott életben. Élethalálharcot vívott az ellenséges törzsekkel, a kardfogú tigrissel és ki tudja még, milyen durva fenyegetésekkel.

Ezért van az, hogy több gyúrós srácot látsz a konditeremben, mint leányzót (bár ez az arány az utóbbi években egyre inkább kiegyenlítődik), és a férfiak jobban élveznek egy bunyóban, robbanásokban, lövöldözésben és tesztoszteronban tocsogó akciófilmet, mint egy romantikus filmet, ahol mindent áthat a szerelem.A csajoknál sokkal hangsúlyosabbak az érzelmek, míg a pasik gyakran mindent racionális alapon közelítenek meg. A lányok mélyebb, érzelmi alapú beszélgetéseket keresnek, a férfiak viszont inkább a mondatok logikai szerkezetére figyelnek.

  Tájékozódás és smúzolás

Mi történik, ha eltévedünk valahol? A tudósok szerint ilyenkor teljesen különböző üzemmódra kapcsol a pasik és a csajok GPS-e! A férfiak fejében furcsa vektorok futnak, irányokban és megtett távolságokon agyalnak, a lányok azonban referenciapontokban gondolkodnak, amelyekhez mindent viszonyítani tudnak.

Ami a pasik szerint a lányoknak szimpla szájtépés, az valójában egy agyi reakció. A kutatásokból kiderült, hogy a lányok neurológiai okok miatt szeretnek jobban csacsogni, mint a srácok. A női agyban lévő örömközpont különösen érzékeny a beszédre, ezért élvezik jobban a lányok a beszélgetést és a pletyuzást. Na jó, olyan férfiak és szörnyek is vannak, akik élvezik a pletykát:    Multitasking és vezetés

De mi a teendő, ha úgy érzed, valósággal maga alá gyűr a feladatok lavinája?A szebbik nem képviselői ilyenkor laza eleganciával oldanak meg egyszerre több feladatot, ami a férfiaknak nem megy ennyire gördülékenyen.

A neurobiológusok megállapították, hogy a csajok agyában jobban megmaradnak a részletek, míg a pasik inkább a lényeg megragadására koncentrálnak. A vezetés pengeéles figyelmet kíván, amiben máshogyan teljesítenek a két nem képviselői. Kiderült, hogy a férfiak ilyenkor jobban emlékeznek a számokra, a megtett kilométerek mennyiségére, a nők azonban vezetési helyzetben inkább a közlekedési táblákra figyelnek.

De a csajok és a pasik között is vannak vagány sofőrök, így azon sem lepődnénk meg, ha az új Star Wars részekben egy női pilóta venne át a legendás Millennium Falcon irányítását:  Mindegy, hogyan pörög az agyad, néha neked is szükséged van egy kis lazulásra! Nézz körül a FUNDEREN, és találj felszabadítóan frenetikus és tanulságos bulikat!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->